El passat 8 de novembre, durant la reunió del Consell de Direcció de de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), es van presentar els treballs de les 10 comunitats de pràctica (CoP) que van finalitzar amb èxit la desena temporada de CoP (2022-2023).
Durant la presentació, el responsable de gestió del coneixement de l’ASPCAT, Daniel Giménez, va destacar els beneficis d'aquesta metodologia de treball i aprenentatge, tant per als participants de les CoP com per a l'ASPCAT mateixa. Aquesta iniciativa fomenta una cultura col·laborativa i la recerca amb la consegüent publicació de treballs finals de molt bona qualitat que seran de gran utilitat per als professionals en el seu dia a dia. Giménez va compartir un vídeo en el qual els membres del Consell de Direcció van poder conèixer de prop cada un dels productes de coneixement elaborats per les CoP. Entre d’altres aspectes, els participants en el vídeo van destacar com a clau l’aprenentatge obtingut a través de la participació en les CoP i la il·lusió d'obtenir retroalimentació dels professionals que facin ús dels seus treballs. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va expressar el seu agraïment pel treball fet, tant per les CoP com per l'Equip de Gestió del Coneixement.
La 10a temporada va iniciar-se a finals de juny del 2022 amb el Mercadillo del Coneixement que va recopilar 18 propostes de les quals 13 van arribar al Moment Zero mentre que 10 van completar les seves propostes inicials amb èxit. En aquesta temporada han col·laborat més de 120 professionals de la salut pública, majoritàriament de l’ASPCAT.
A continuació, es detallen els treballs de les CoP publicats en aquesta 10a temporada:
- Q-SAPS? Què saben sobre salut pública a l’atenció primària
- Guia de benvinguda a l’ASPCAT
- Guia de recursos per al personal de control oficial
- Inspecció d’allotjaments infantils i juvenils (part II)
- Establim contacte: guia plàstica de contacte amb aliments
- Espècie cunícula: manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques
- Caça major i triquina: guia d’inspecció de carn de caça major i manual de laboratori de triquina
- Espècie aviar: manual lesional de suport per al dictamen de carns fresques
- Complements alimentaris: control oficial
- Control oficial dels productes vitivinícoles