Els resultats de diversos articles que ha recollit Rodrigo Córdoba Garcia (GAT semFYC) ofereixen arguments vàlids davant l'opinió del sector del tabac i l'hostaleria que afirmen que la prohibició de fumar a bars i restaurants podria tenir un impacte negatiu sobre el negoci i generar menys vendes i menys ocupació.

Segons els articles compartits, es demostra que les terrasses de bars i restaurants lliures de fum no provoquen efectes econòmics adversos, és a dir, no hi ha una disminució de les vendes ni dels llocs de treball.
També es posa en evidència l'estreta relació entre la indústria del tabac i el sector hoteler.
A més, des del punt de vista de la Salut Pública, està totalment comprovat científicament que els ambients lliures de fum són l'única manera de protegir els no fumadors de l'exposició al fum del tabac i dels seus efectes nocius sobre la salut.
Més informació:
- Impacto económico de la prohibición de fumar en bares y restaurantes
- Las leyes de ambientes libres de humo ayudan a la economía y no perjudican a restaurantes ni bares.
- Cumplimiento de la ley 42/2010 en terrazas de hostelería de Zaragoza
- Salud, hostelería e industria del tabaco
- Secondhand smoke exposure assessment in outdoor hospitality venues across 11 European countries