Què són la malaltia celíaca, les intoleràncies i les al·lèrgies? Conseqüències d’un abordatge inadequat. Gemma Castillejo. Gastroenteròloga pediàtrica. Unitat de trastorns relacionats amb el gluten del Camp de Tarragona.
Abordatge nutricional i gestió dels aspectes dietètics en al·lèrgies i intoleràncies en l’entorn del menjador escolar. Anna Pons. Dietista-Nutricionista. Institut d’Assessorament Dietètic i Nutricional (IADIN).
Posicionament i recomanacions de l’ASPCAT en relació a la diversitat en el menjador escolar. Maria Blanquer. Dietista-Nutricionista. ASPCAT.
Aspectes legals i de seguretat alimentària de la gestió dels al·lèrgens als menjadors escolars. Gemma Castella. Veterinària. ASPCAT, Catalunya Central.
Gestió de la contaminació encreuada en els menjadors escolars. Cristóbal Pérez. Associació Celíacs de Catalunya.
Experiència 1: Gestió de derivacions de programacions vinculades a motius de salut. Montserrat Santalla. Empresa Teno.
Experiència 2: Gestió de la utilització de carmanyoles. Mònica Santamaria. Escola Thau, Sant Cugat del Vallès.
Experiència 3: Gestió de derivacions de programacions vinculades a múltiples orígens culturals, ètics o religiosos. Ester Mata. Empresa Campos Estela. Berta Miquel. Escola Fluvià, Barcelona.
Experiència 4: Gestió de derivacions de programacions vinculades a múltiples orígens culturals, ètics o religiosos. Vicenç Sellés. Empresa Scolarest. Escola Vila-romà, Palamós
Atenent la diversitat: presentació de receptes elaborades per Fundació Alícia. Maria Blanquer. Dietista-Nutricionista. ASPCAT.