
Els dies 16 i 17 de novembre va tenir lloc a Còrdova el XXIX Congrés d’AVESA (Associació de Veterinaris Especialistes en Seguretat Alimentària), societat científica de salut pública veterinària.
El Congrés, amb el fill conductor de “El lideratge de la professió veterinària dins de l’estratègia One Health” estava adreçat als professionals, de la indústria i de les administracions, implicades en tots els àmbits de la salut pública veterinària, proporcionant un entorn de diàleg i intercanvi d'experiències i coneixements científics i tècnics, amb l’objectiu de fixar un marc de criteri tècnic.
La Secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va intervenir com a ponent a la taula de “Agencies i models d’organització de la salut pública”, en la qual va destacar el treball que s’està fent en Catalunya per redefinir i desenvolupar l’ASPCAT per arribar els objectius de promoció de la salut, prevenció de les malalties, vigilància i protecció de la salut mitjançant el desplegament de la cartera de serveis de salut pública de manera equitativa en tot el territori de Catalunya, enfortint la seva estructura territorial.
Per altra banda, la subdirectora del Servei Regional a Catalunya Central de l’ASPCAT, Imma Cervos, va moderar la taula de “Novetats, canvis i reptes en salut pública veterinària en escorxadors i indústries càrnies” i la subdirectora del Servei Regional a Lleida i Alt Pirineu i Aran, Mercè Bieto, va moderar la taula de “Sistemes alimentaris sostenibles”.
A més, L’ASPCAT va estar present en aquest congrés amb la presentació de tres comunicacions en format pòster:
- La importància de la professió veterinària en l’estratègia One Health. A propòsit d’una experiència d’un brot d’influença aviaria.
- La seguretat alimentària en la estratègia de lluita contra el malbaratament alimentari. Una oportunitat per a la professió veterinària.
- El principi de precaució. 22 anys des de la seva implantació en la política de seguretat alimentària de la UE. Hi ha alguna cosa més a dir?