
El passat mes d’abril es va publicar el Reial decret 315/2025, de 15 d'abril, pel qual s'estableixen normes de desplegament de la Llei 17/2011, de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició, per al foment d'una alimentació saludable i sostenible en centres educatius.
Des del PAAS celebrem la seva aprovació i el fet que la majoria dels criteris que defineix es contemplen en la guia L’alimentació saludable en l’etapa escolar (2020) consensuada i publicada a Catalunya en el marc del Programa de Revisió de Menús Escolars (PReME 2006-2025).
Des de la seva publicació fins ara s’han realitzat diverses sessions d’informació sobre l’adaptació del Programa de Revisió de Menús Escolars a Catalunya (PReME) a la nova normativa:
- 21 de maig: a equips de professionals de salut pública
- 19 de juny: a revisors/es de la guia L’alimentació saludable a l’etapa escolar
- 30 de juny: a gestors/es de menjadors escolars dels Consells Comarcals de Catalunya
- 8 de juliol: a professionals del sector de la restauració escolar
- 16 de juliol: a dietistes-nutricionistes a través del CODINUCAT (Col·legi de DN de Catalunya)
Podeu consultar el RD en aquest enllaç:
https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?lang=ca&id=BOE-A-2025-7659