Dirigit a professionals de l'Atenció Primària amb els objectius: - Actualitzar els coneixements sobre la composició nutricional de les fruites i verdures i els seus efectes en la promoció de la salut, i en la prevenció i el tractament de les malalties cròniques més prevalents. - Facilitar eines i recursos per promocionar el consum de fruites i verdures entre la població que acudeix a l’atenció primària. - Emmarcar el consell alimentari basat en aliments d’origen vegetal com a estratègia per promoure la sostenibilitat mediambiental. - Abordar els mites relacionats amb la seguretat de fruites i hortalisses (producció, fitoquímics, ecològics, rentat, etc.) - Donar a conèixer els materials disponibles de l’AIFV.

PROGRAMA:
13:00-13:10 Presentació: Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la salut. Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i Sarai Cuevas, Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC)
13:10-13:25 Fruites i verdures, nutrició i salut: Maria Manera, ASPCAT
13:25-13:40 Aliments vegetals i sostenibilitat mediambiental: Ujué Fresan, ISGlobal
13:40-13:55 Eines i recursos per promocionar el seu consum: Gemma Salvador, ASPCAT
13:55-14:10 Mites i seguretat de fruites i hortalisses: Victòria Castell, Agència Catalana de Seguretat Alimentària
14:10-14:40 Materials i iniciatives de l’AIFV: Patrícia Gosàlbez, ASPCAT
14:40-15:00 Preguntes i debat: Sarai Cuevas, AIFiCC
27 de maig de 2021
Ponències
-
Fruites i verdures: nutrició i salut
(Obre en una nova finestra)
Maria Manera, ASPCAT
-
Aliments vegetals i sostenibilitat mediambiental
(Obre en una nova finestra)
-
Eines i recursos per promocionar el seu consum
(Obre en una nova finestra)
Gemma Salvador, ASPCAT
-
Mites i seguretat de fruites i hortalisses
(Obre en una nova finestra)
Victòria Castell, ACSA
-
Materials i iniciatives de l’AIFV
(Obre en una nova finestra)
Patrícia Gosàlbez, ASPCAT