La sessió reuneix més de 450 mestres i educadores d'escoles bressol i llars d'Infants El dimecres 22 de novembre es va organitzar un seminari web de presentació de l’esmentada guia, dirigit a les professionals de l’educació infantil de primer cicle (0-3 anys)

Aquesta formació s’emmarca entre les mesures d’acompanyament i difusió de la guia publicada el mes de desembre de l’any passat, i que ha comptat amb diferents seminaris dirigits a professionals de la salut (equips de pediatria, dietistes-nutricionistes i altres professionals de l’atenció primària).
Les mestres i educadores d’escoles bressol i llars d’infants són referents en l’acompanyament de l’àpat de les criatures petites, per això, aquesta formació era molt esperada en el col·lectiu. I una mostra d’això són les més de 450 inscripcions que es van rebre per al seminari. Després de la presentació i benvinguda de la cap del Servei de Promoció de Vida Saludable i de Prevenció de Malalties Cròniques No Transmissibles, Jordina Capella, la dietista-nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) Maria Manera, va compartir els continguts més rellevants de la guia. Seguidament, Eva Sargatal, mestra i membre de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, va reflexionar sobre els aspectes vinculats amb el menjar que més dificultats generen a les escoles bressol i llars d’infants, aportant propostes i idees pràctiques que van ser molt ben rebudes per l’assistència. La darrera mitja hora de la sessió es va dedicar a resoldre dubtes i reflexionar col·lectivament sobre diferents qüestions que van plantejar les persones assistents, moderades per la dietista-nutricionista de l’ASPCAT, Gemma Salvador.
Vista la bona rebuda d’aquest tipus de formacions, pròximament s’organitzarà un altre seminari per a professionals de les cuines d’aquests centres.
Destaquem
-
Guia L’alimentació saludable en la primera infància
En aquest espai podreu consultar també guies, fullets i altres recursos, així com les presentacions i els vídeos de les sessions