De sempre, el clorat s’ha associat a les activitats de l’ésser humà per l’ús com a plaguicida, i més recentment també com a subproducte residual en la potabilització de l’aigua per al tractament i la neteja en la indústria alimentària i la desinfecció d’aliments d’origen vegetal. Aquest últim aspecte és compartit amb el perclorat, i s’estima que actualment és una de les causes de la presència d’ambdós derivats clorats en els aliments. Però sabem ben bé què són els clorats? On poden aparèixer? Quin és el seu risc? Quines mesures es poden aplicar per prevenir la seva presència en aigua de consum i aliments? Quina normativa s’ha de complir?
En aquesta 66a sessió de Casos Pràctics en Època d’Aprenentatge Col·laboratiu intentarem donar resposta a aquestes i d’altres preguntes. A més, coneixerem casos reals que ens ajudaran a comprendre la importància de fer una bona prevenció i control d’aquestes substàncies en l’aigua de consum. Ben segur, la conversa resultant ens ajudarà a visibilitzar aquest risc i prendre les millors decisions per minimitzar-lo.
Intervindrà: Pere Serra Costa (Responsable de riscos de l’aigua de consum humà. Subdirecció Regional a Girona. Agència de Salut Pública de Catalunya).
Accés al formulari d'inscripció: (La inscripció es tancarà a les 09:00 del divendres 22 de novembre o quan s’arribi al límit de la capacitat).
Dirigit a: Professionals de l’ASPCAT i altres professionals interessats en el tema.
Organitza: Equip de Gestió del Coneixement de l’ASPCAT
Divendres, 22 de novembre de 2024, de 13:00 a 14:00 hores