
Les XI Jornades del Col·legi de Dietistes –Nutricionistes de Catalunya, CODINUCAT, van tenir lloc els dies 24 i 25 de novembre en el Centre Internacional de Negocis de Badalona i en la inauguració oficial de la Jornada va comptar amb la participació de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. L’equip de dietistes-nutricionistes de l’ASPCAT va participar en dues taules rodones amb intervencions sobre la sostenibilitat a les guies alimentàries i la presentació i implementació de la guia sobre l’alimentació en els centres residencials per a persones grans, a més de moderar la presentació del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya 2021-2026, exposat pel director general d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La Sra. Carme Chacón, subdirectora general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut va moderar una de les conferencies destacades de les Jornades “Consum de microplàstics i efectes en la salut de l’individu i del planeta” a càrrec del Dr. Quim Rovira Solano de la Universitat Rovira i Virgili.
És va celebrar també en el marc d’aquestes Jornades, la primera Nit de la Dietètica i la Nutrició, amb la presencia d’un gran nombre de professionals clau d’aquest àmbit. A aquesta celebració hi varen assistir també, en representació del Departament de Salut, la Sra. Aina Plaza, directora general de Planificació en Salut i la Sra. Clara Pareja, directora general d'Ordenació i Regulació Sanitària.
Agraïm al comitè científic i al comitè organitzador així com a la junta del CODINUCAT, haver-nos convidat a participar en aquestes jornades que han comptat amb un programa científic de gran interès. També l’enhorabona per l’acurada preparació dels àpats -saludables i sostenibles- així com per les, necessàries i ben conduïdes pauses actives, liderades pel Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de Catalunya.
Pròximament en la web de les XI Jornades, estarà disponible tota la informació i les imatges.
Prop de 20 ponències, entre conferències i taules rodones, en un fòrum de més de 250 professionals Sota el lema “promovem la salut, protegim el planeta” les Jornades es van iniciar amb unes “Olimpíades del Grau en Nutrició Humana i Dietètica” per a alumnes de 3r i 4t curs de les cinc Universitats Catalanes