28 de juny de 2023
El dimecres 28 de juny, l’Agència de Salut Pública de Catalunya va presentar el material Petits canvis per menjar millor. Els consells clau en imatges, en el marc de les accions de promoció de l’alimentació saludable i sostenible del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable (PAAS).
La presentació es va fer a través d’un seminari web en el qual varen assistir 837 professionals de diferents àmbits de la salut.
Aquest material, fruit de la reflexió i experiència de 36 professionals, s’adreça principalment a persones que treballen amb població socioeconòmicament vulnerable o amb dificultat de comprensió lectora, amb l'objectiu de promoure una alimentació saludable, de fàcil preparació i tenint molt en compte el pressupost.
Es tracta de missatges i recomanacions en forma d’infografies que ofereixen consells pràctics per preparar àpats diaris saludables i econòmics de forma autònoma, adaptant-los als gustos, necessitats i costums de cadascú. És aplicable a diferents tipologies de famílies i llars, joves i gent gran.
El material consta d’un document explicatiu adreçat a professionals i de cinc infografies: Petits canvis per menjar millor, La compra bàsica saludable, Consells sobre higiene en la manipulació d’aliments, El plat saludable i Receptes saludables.
El seminari va comptar amb la intervenció de 9 de les 36 professionals que han participat en l’elaboració del material, representants del tercer sector, l’atenció primària de salut, fundacions i ONG, drets socials i salut pública, i es van valorar les possibilitats que tenen els diferents materials en llocs de treball diversos.
Podeu accedir al material, a la gravació del seminari i a la presentació a l’enllaç següent:
Presentació: https://scientiasalut.gencat.cat/handle/11351/9999