
Primer seminari sobre alimentació saludable i sostenible en l’entorn laboral en el marc del projecte A Salut, fem Salut, el passat dimarts 7 de maig. El programa busca promoure, mantenir i millorar la salut dels treballadors i treballadores del Departament de Salut a través d’iniciatives en l’àmbit del benestar emocional, l’activitat física, l’alimentació saludable i l’àmbit comunitari.
En aquesta ocasió, el seminari estava dedicat als “Petits canvis per menjar millor a la feina” conduït per les dietistes-nutricionistes Gemma Salvador i Cristina Viader, de la Subdirecció General de Promoció de la Salut.
La sessió es va oferir de forma presencial a la sala d’actes de l’edifici Josep Salvany de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i també en estríming per a professionals del Departament de Salut i del Servei Català de la Salut, amb un seguiment de més de 145 persones.
El tema central del seminari van ser els petits canvis que podem fer en l’alimentació del dia a dia per menjar de manera més saludable i sostenible. A continuació, es va definir el concepte de “carmanyoles 4S” (saludables, segures, saboroses i sostenibles). Tot seguit, es va parlar sobre l’elaboració de carmanyoles a partir de la tècnica del batch cooking (cuina per lots), centrat en “els fons de nevera, rebost i congelador”. A partir d’aquestes estratègies, es van proposar algunes receptes, tenint en compte el cost econòmic i comparant-lo amb el preu que representen habitualment els àpats de menú de migdia en restaurants de l’entorn laboral.
Per acabar, es van citar els documents, materials i programes disponibles al Canal Salut i a la web de l’ASPCAT, relacionats amb receptes “4S” i en especial amb el nou document sobre “Dinars de carmanyoles a l’entorn laboral”.
Destaquem