
El Servei de Salut Pública de Baix Llobregat Centre-Nord-Fontsanta de la Subdirecció Regional de Salut Pública a Barcelona ha lliurat l’acreditació AMED 2024 a la Residència Joaquim Blume d’esportistes, gestionada pel Consell Català de l’Esport, per promoure l’alimentació mediterrània. Aquesta acreditació AMED 2024 certifica que l’establiment està compromès amb la promoció de l’alimentació mediterrània com a model d’alimentació saludable i sostenible entre els seus residents.
La Residència, gestionada pel Consell Català de l’Esport (CEE), acull esportistes d’elit menors d’edat, que viuen a les seves instal·lacions i reben simultàniament formació acadèmica i també en diferents disciplines esportives.
El passat 26 de juny, Aleix Villatoro i Oliver, director del CCE, i els responsables de les diferents àrees de gestió de la Residència van portar l’acreditació AMED 2024 a la seu de l’equipament, ubicada al Centre de Tecnificació Multiesportiu d’Esplugues de Llobregat.
Per aconseguir aquesta certificació el centre ha garantit l’acompliment dels criteris definits per l’AMED:
- Garantir que un 25% de l’oferta dels primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.
- Incloure un 50% de peix o carn magra a l’oferta de segons plats.
- Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir, preferiblement oli d’oliva verge o verge extra).
- Oferir algun producte integral a la carta.
- Disposar, entre les postres làcties, l’opció sense sucres afegits.
- Oferir aigua no envasada de forma habitual i gratuïta.
- Garantir un 50% de fruita fresca a l’oferta de les postres.
La direcció del centre i el CCE estan compromesos amb els objectius del Pla integral per a la promoció de l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS) en què s’inclou el programa AMED, especialment entre els residents, pel seu paper com a referents en la promoció d’hàbits saludables en diferents àmbits socials.