La Subdirecció Regional de Salut Pública a Lleida i Alt Pirineu i Aran ha participat durant el mes de maig en el projecte Escoles de Salut de la Gent Gran a les comarques de l’Alta Ribagorça, del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà.

Es tracta d’un projecte impulsat des de 2021 per l’atenció primària de salut que consisteix en sessions grupals on les persones assistents participen en tallers pràctics i xerrades. L’objectiu és promoure la qualitat de vida a través del coneixement i els hàbits de salut i combatre l’aïllament social, ja que permet establir relacions amb altres persones de l’entorn en situacions similars.
Salut Pública s’ha incorporat enguany a aquesta iniciativa amb la intervenció en l’àmbit de la seguretat alimentària. La coordinadora de programes de Salut Pública a l’Alta Ribagorça, al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà, Pilar Moralejo, ha conduït les sessions, on ha destacat la importància que té en l’àmbit domèstic l’aplicació de les quatre normes bàsiques d’higiene (netejar, separar, coure i refredar) per prevenir les toxiinfeccions alimentàries.
Les sessions han tingut lloc a la Pobla de Segur, Espot, Gerri de la Sal, Barruera, Isona, Salàs de Pallars i Talarn i han comptat amb l’assistència de gairebé 70 persones.