
760 professionals de la salut segueixen el seminari web organitzat per l’ASPCAT que exposa arguments científics contra la desinformació
Més de 1200 persones s’han inscrit al seminari web sobre “Mites en alimentació”, dut a terme el dia 26 d’octubre, organitzat per la Subdirecció de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
Els tres mites exposats han estat:
- Mites sobre alimentació i psiconeuroimmunologia (PNI): dietes sense gluten, sense làctics, sense sucres, etc.
- Mites en alimentació i càncer: efectes de la carn vermella i processada, les begudes alcohòliques, els dejunis, etc.
- Mites en alimentació vegetariana: cobertura nutricional, vegetarianisme en infants, necessitat d’aliments especials, etc.
Aquests han estat, entre molts altres aspectes debatuts en l’estona de les preguntes i debat, els temes abordats amb gran rigor per tres professionals de la dietètica, la nutrició i la salut pública: Eduard Baladia, Julio Basulto i Maria Blanquer. Els tres dietistes-nutricionistes han ofert, durant prop de 2 hores i a més de 760 professionals de la salut connectats, arguments científics per desacreditar els molts mites que s’han posat a debat.
El seminari ha estat presentat per la Secretària de Salut Pública Carmen Cabezas i moderat per Águeda Fernández, infermera de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC). També ha comptat amb la participació i coordinació de les dietistes-nutricionistes de l’ASCPAT Gemma Salvador i Maria Manera.
Linformació generada durant el webinar “Mites en alimentació”, estarà disponible a finals de la pròxima setmana al web de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a: Any Internacional de Fruites i Verdures