
“Obrim la ment a l’APPCC amb el Better Training Safer Food” és el títol de la primera sessió de la nova temporada de Casos pràctics en època de pandèmia, el cicle de conversa i aprenentatge col·laboratiu impulsat per l’Equip de Gestió de Coneixement de l’ASPCAT des del mes de març de 2020. Aquesta tercera temporada s’inicia el 18 de març amb un anàlisi dels recursos que el programa Better Training Safer Food (BTSF), de la Comissió Europea, posa a l’abast dels cossos d’inspecció alimentària encarregats de dur a terme les anàlisis de perills i punts crítics de control (APPCC). Amb L’APPCC es du a terme un procés sistemàtic preventiu per garantir la innocuïtat alimentària amb criteris objectius.
El cicle de Casos pràctics en època de pandèmia es va iniciar el 2020, tot just començar el confinament, amb l'objectiu de facilitar un espai per a la conversa i l'aprenentatge col·laboratiu dels professionals de l'ASPCAT. En aquella primera temporada es van fer 25 sessions i es van inscriure més de 5000 persones. La segona temporada, programada entre febrer i novembre de 2021 —ja sense confinaments- va programar 14 sessions en què es van inscriure gairebé 2.900 persones. Per a l’equip de Gestió del Coneixement de l’ASPCAT, les sessions de casos pràctics han demostrat ser una molt bona manera de fomentar la conversa i l’aprenentatge col·laboratiu entre els participants, alhora que permeten aflorar el coneixement i l’experiència dins de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.