
Més de 70 persones van passar per l’espai informatiu i lúdic de l’ASPCAT, que va convidar a reflexionar, menjar i beure amb propostes més sostenibles per al planeta, acompanyat de propostes musicals variades
La festa de l’alimentació sostenible “Terra i Gust”, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona durant les festes de la Mercè, ha acollit un punt informatiu de l’ASPCAT. La convocatòria ha esdevingut un punt de trobada i reflexió al voltant de l’alimentació sostenible.
A més de tasts gastronòmics, mercats de pagès i tallers variats, la festa també va donar espai a entitats que, com l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), promouen l’alimentació saludable i sostenible. L’ASPCAT va posar-hi un estand i una àrea habilitada amb un joc per a infants. Així, les persones que dissabte al matí s’hi van acostar van poder fer-se amb els tríptics dels “Petits canvis per menjar millor” i amb receptes de temporada. Per a la mainada, l’ASPCAT va oferir un joc basat en la guia “Petits Canvis per Menjar Millor”, en el que els infants havien de classificar els aliments segons si convé menjar-ne més (fruites, hortalisses, llegums i fruita seca) o si cal reduir-ne el consum (aliments salats, aliments i begudes ensucrades, carns vermelles i processades, i ultraprocessats). Al llarg del matí, unes 25 criatures van participar de la proposta dinàmica i lúdica.
Tant els materials, com les propostes i la informació facilitada va tenir molt bona rebuda entre el públic assistent.
La guia “Petits canvis per menjar millor” és una guia alimentària poblacional, una eina per identificar aspectes claus que, amb petites modificacions, poden millorar de forma important la qualitat i la sostenibilitat de l’alimentació. Per a la difusió dels seus consells, es compta amb una guia extensa que ofereix informació, recursos i estratègies, diversos models de cartell, un fullet amb 8 idiomes i una càpsula de vídeo.
Les receptes saludables de llegums, fruites i verdures de temporada seleccionades per la festa formen part de la col·lecció treballada durant l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures 2021, i es poden consultar, juntament amb molts altres recursos i materials, a l’espai web Salut amb fruites i verdures. També es disposa d’un banc de receptes ampli a l’apartat “Receptes saludables” del Canal Salut.