
El dissabte 27 de gener passat, la sala d’actes de l’edifici Salvany va acollir l’exitosa jornada sobre l’Estona de l’Àpat a l’escola bressol, organitzada per l'Associació de Mestres Rosa Sensat amb la col·laboració destacada de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
Des de les 9h del matí fins les 14h del migdia, les participants van tenir l’oportunitat d’immergir-se en sessions teòriques i compartir experiències pràctiques. Aquest esdeveniment va ser un fòrum ric en intercanvi d’idees, resolució de dubtes i foment del debat constructiu.
La sessió inaugural va ser conduïda per Eva Sargatal, secretària de la Comissió Executiva de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i directora de la Revista Infància. Les seves reflexions sobre els aspectes educatius i pedagògics dels àpats a les escoles bressol van ser fascinants i van donar el to inicial a una jornada enriquidora.
La dietista-nutricionista Maria Manera va presentar la guia “L’alimentació saludable en la primera infància” i altres materials rellevants en aquest àmbit, proporcionant una perspectiva experta sobre la nutrició en les primeres etapes del desenvolupament.
Les mestres i educadores de les escoles bressol Nero Nas de Badalona i CEIF Arraona de Sabadell van compartir les seves experiències, destacant els processos de canvi, reflexió i millora que han implementat en la gestió dels àpats a les seves institucions.
Amb la participació activa de 140 professionals, les inscripcions van tancar amb llista d’espera, subratllant l’enorme interès en la temàtica. Aquest èxit es reitera la importància de fomentar sinergies entre les àrees de salut i educació, especialment en qüestions que afecten ambdues àrees. Agraïm la participació entusiasta i compromesa de totes les persones assistents, que han contribuït a fer d’aquesta jornada un esdeveniment fructífer i inspirador.
Programa i material de suport de la jornada: