57a Sessió de Casos Pràctics i Aprenentatge Col·laboratiu
Quin podríem considerar que és el nou marc referencial del control oficial i la seguretat alimentària? Què és la superrefrigeració o superchilling? Quina és la temperatura i les condicions per filetejar peix? En la pasteurització de la llet, segueix sent vàlida la prova de la fosfatasa alcalina? Això d’aplicar criteris de flexibilitat, com està a hores d'ara? En els establiments minoristes, els criteris de marginalitat , localització i que sigui restringit, són iguals que els que teníem fixats a Catalunya? Què passa amb la venda de la fruita tallada? Es poden elaborar menjars per a comercialitzar en habitatges particulars? Per què? En quines condicions? Què passa amb el menú testimoni? Quines característiques ha de tenir el Registre d’Establiments Minoristes perquè pugui servir perquè els minoristes puguin distribuir a comunitats autònomes diferents de la pròpia? Es conserva la classificació del comerç minorista de carn que hi havia al 1376/2003, en carnisseria, cansaladeria i xarcuteria? Per què? Té gaire sentit en una normativa que vol aplanar els requisits i ser simplificadora?
En aquesta 57a sessió, la primera de les cinc que volem fer aquest trimestre, l’Equip de Gestió del Coneixement volem fer un repàs a les principals novetats legislatives en matèria de seguretat alimentària i les corresponents mesures d’aplicació. Com són moltes i disposem de poc temps, hem considerat oportú deixar les que afecten als escorxadors per a una altra sessió.
Quan:
Divendres, 20 d’octubre de 2023, de 13:00 a 14:00
Intervindrà
Marta Farré (veterinària al Servei de Salut Pública del Barcelonès Nord, Baix Maresme i Maresme Central)
Miquel Àngel Arasa (cap del Servei de Salut Pública de les Terres de l'Ebre)
Dirigit a:
Professionals de l’ASPCAT i altres professionals interessats en el tema.
Organitza:
Equip de Gestió de Coneixement de l’ASPCAT
20 d’octubre de 2023