En el marc de la col·lecció de publicacions Alimentació i Comunicació, es presenta la darrera publicació sobre, La informació gràfica en l’etiquetatge, on s’aborda des de diferents perspectives els desafiaments i oportunitats que plantegen els sistemes gràfics per oferir als consumidors informació rellevant sobre nutrició i altres aspectes, com la sostenibilitat ambiental.
L’etiquetatge dels productes alimentaris és una important via de comunicació entre els productors d’aliments i els consumidors. La informació que s’hi ofereix té l’objectiu de facilitar una elecció informada sobre els aliments que es compren i es consumeixen, però la realitat és que aquesta informació pot dur a confusió. Aquest nou número de la col·lecció Alimentació i Comunicació tracta sobre els pros i contres dels sistemes d’informació gràfica en l’etiquetatge alimentari com a instruments de comunicació.
La publicació recull les ponències d’un grup d’expertes de diferents àmbits (europeu, salut pública, indústria, consumidors i recerca acadèmica) i el posterior debat sobre aquest tema, celebrat a la Universitat Pompeu Fabra el 3 de novembre de 2022. En la publicació hi trobareu la ponència, La informació gràfica en l’etiquetatge dels aliments des d’una perspectiva de salut pública.
El projecte Alimentació i Comunicació, sorgeix de la col·laboració del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya amb l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra.