Vincle amb el territori
A Terres de l'Ebre preocupa l'envelliment i la despoblació. En els últims anys la joventut que desitja estudiar marxa cap a les grans ciutats amb poques possibilitats de tornar a exercir la seva professió. D'altra banda, hi ha un desplaçament intern a Terres de l'Ebre de persones que sol·liciten treball a les capitals de comarques, concretament a Amposta, Tortosa i Móra d'Ebre. Això té com a conseqüència el despoblament del món rural.
Es tracta de trobar l'equilibri entre l'envelliment i la despoblació de forma que es creï un nexe o pont de comunicació capaç d'atreure persones que vulguin arrelar-se al territori.
Trobar un punt de connexió entre la gent gran no dependent, amb valors professionals singulars, i la gent jove i no tan jove que vulgui desenvolupar una activitat professional vinculada al territori. Aquesta sinergia pot enriquir, per una banda, la gent gran que pot aportar valors i experiència, i, d'altra banda, acompanyar la gent interessada a arrelar-se en el territori mitjançant una activitat professional.
- Identificar i donar valor a les persones que poden ser o són referents en algun àmbit o sector professional concret.
- Afavorir l'acompanyament a les persones que inicien la seva activitat professional per garantir el vincle amb el territori.
VINCLE AMB EL TERRITORI. Fitxa 2018
Coordinació: Irene Albiol (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies) i Lluís Mèlich (Consell Comarcal del Montsià).
Dinamització: Fernando Martínez Marca (Agència de Salut Pública de Catalunya. Departament de Salut).
Agència de Salut Pública de Catalunya, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Departament de Territori i Sostenibilitat, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca , Medi Natural i Alimentació, Institut Català de les Dones, Consells comarcals del Baix Ebre, del Montsià i de la Terra Alta, Col·legis Oficials de Metges i de Farmacèutics.