Salut i joves, compartint experiències
En la població de 15 anys i més, la prevalença del consum de risc a Catalunya és del 4,5%, a l'Alt Pirineu i Aran és del 6,6%.
Els membres de la Comissió van plantejar diverses problemàtiques relacionades amb el consum d'alcohol i drogues per part de joves al nostre territori i es va arribar a la conclusió que s'havia de treballar en xarxa. Aquesta xarxa s'hauria d'adaptar a les característiques específiques (orogràfiques, demogràfiques...) de l'Alt Pirineu i Aran.
Crear i implantar una xarxa d’informació i de col·laboració sobre joves i alcohol, que incorpori els diferents agents implicats perquè coneguem i compartim les experiències i intervencions que s’estan realitzant al territori.
- Posar en comú les actuacions i experiències dutes a terme pels agents que treballen amb el tema de joves i alcohol a l’Alt Pirineu i Aran.
- Identificar els problemes més comuns que ens trobem quan abordem el consum d’alcohol en joves del nostre territori.
SALUT I JOVES, COMPARTINT EXPERIÈNCIES. Fitxa 2018
Coordinació: Serafí Cadena (Consell Comarcal Pallars Jussà).
Dinamització: Pilar Moralejo (Agència de Salut Pública de Catalunya).
Ajuntament de Tremp, Consell Comarcal de la Cerdanya, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Consell Comarcal del Pallars Jussà, Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Hospital del Pallars Jussà (Gestió de Serveis Sanitaris), Hospital de la Cerdanya, ABS Cerdanya, Treball Social de Catalunya, Conselh Generau d’Aran, IDAPA, Departament d’Ensenyament, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (joventut) Departament d’Interior (Mossos d’esquadra), Universitat de Lleida (Facultat de Medicina), Secretaria de Salut Pública, Antisida Lleida i Projecte Home.