Dijous 22 de febrer de 13 a 14:30 h. Sessió híbrida presencial i per Zoom. Sala d’actes: Edifici Salvany
Aquesta sessió té com a objectiu general donar a conèixer en l’àmbit d’una sola salut, l’estat de situació i de coneixement de les resistències antimicrobianes (RAM) i actuacions sobre la matèria en l’àmbit de la vigilància dels aliments i la vigilància de les aigües.
- Presenta i modera: Carme Chacon (Subdirectora General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, Secretaria de Salut Pública)
- Situació global de la resistència als antibiòtics. Les aigües residuals com a indicadors de l’estat de situació: Carles Borrego (Professor d’Investigació de l’Àrea de Qualitat de l’Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA))
- Les actuacions de vigilància de les RAM en aliments: Eva Tolosa (Cap del Servei de Control Oficial i Alertes, subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, ASPCAT)
- Campylobacter resistents a antibiòtics en fetges de pollastre, caracterització fenotípica i genòmica: Marta Cerdà (Investigadora, Cap de la línia de recerca en bacteris entèrics i resistències antibiòtiques, IRTA-CReSA)
Debat, participació dels assistents i cloenda.
Des de gener 2024, aquest cicle de sessions està inclòs en el Pla de Formació del Departament de Salut 2024. Si estàs adscrit al Departament de Salut i vols que aquesta activitat aparegui al teu expedient, recorda d'inscriure't també per ATRI (Codi 160109/2024-2) fins al 15.02.2024.
Dijous, 22 de febrer de 2024
Documents relacionats