Després de celebrar una primera edició descentralitzada el 2023, arriba una nova onada de jornades al territori per apropar-nos a diferents llocs de Catalunya i facilitar la participació de les referents.

Aquest dimarts 6 de maig ha tingut lloc, a la sala de graus de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, la primera de les 5 jornades previstes per aquest any, que també se celebraran a Girona, Manresa, Tarragona i Barcelona.
Les jornades tenen com a objectiu conèixer la situació de cada territori, presentar les novetats del projecte i crear un espai per aprendre i compartir coneixements i experiències entre totes les persones que formen part de SumaSalut.
Enguany, la sessió ha posat especial èmfasi a actualitzar sobre les possibles implicacions del CAIROS i el PEACHD i recollir les opinions sobre la prescripció de les PROM (resultats reportats per pacients). A més, també ha comptat amb el taller “El paper del benestar emocional en l’estil de vida: de la teoria a la pràctica” a càrrec de Joan Guasch, referent de benestar emocional del CAP Larrard.
El programa SumaSalut, liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha estat reconegut com a bona pràctica per l’OMS. Té com a objectiu la implementació coordinada, i amb un enfocament integrador, a l’atenció primària i comunitària, dels programes Beveu Menys, Atenció Primària sense Fum, Activitat Física Saludable i Alimentació Saludable de la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques i la Subdirecció General de Promoció de la Salut. Des de fa més de vint anys, Catalunya treballa en aquests programes de la mà de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) i de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).
Fins a finals d’any, les jornades, organitzades per l’equip de SumaSalut conjuntament amb el Servei de Promoció de la Salut de les subdireccions territorials, aniran recorrent tota la geografia amb una combinació de presentacions i dinàmiques participatives. En definitiva, amb les jornades es vol enfortir la xarxa de referents per potenciar la prevenció i la promoció de la salut a l’atenció primària.