Prop de 400 participants en la primera edició del seminari sobre Salut Planetària adreçat al personal de les Administracions Públiques

Font: Pixabay
Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, ens complau anunciar que ja estan disponibles els vídeos i les presentacions del seminari de Salut Planetària, celebrat a l’abril, amb una acollida excepcional. Aquesta data, dedicada a la conscienciació i acció per la protecció del nostre entorn, és l’ocasió perfecta per compartir els coneixements i les eines que es van presentar durant el seminari, amb l'objectiu de promoure la salut del nostre planeta i les seves persones.
El Seminari ha estat una iniciativa pionera impulsada conjuntament per la Secretaria d’Acció Climàtica, mitjançant el CADS i la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, la Secretaria de Salut Pública i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, adreçada al personal tècnic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i a les administracions locals.
En els darrers anys, són nombroses les administracions públiques, les organitzacions científiques i professionals que treballen en els àmbits de la salut i del medi ambient, així com entitats de la societat civil, que han adoptat aquest concepte com un nou paradigma en relació amb la salut pública arreu del món. És en aquest context que la Secretaria d’Acció Climàtica, mitjançant el CADS i la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, la Secretaria de Salut Pública i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya han impulsat el primer seminari sobre Salut Planetària adreçat al personal que treballa a les administracions públiques a Catalunya.
Al llarg de quatre sessions, el seminari ha presentat les bases conceptuals de la salut planetària i la importància d'incorporar-la de forma transversal en totes les polítiques públiques. Tot i que existeixen diverses iniciatives formatives arreu d’Europa en aquesta matèria, aquest seminari és una de les poques iniciatives adreçades específicament al personal que treballa a les administracions públiques.
Per fer-ho, el seminari ha comptat amb un professorat integrat per experts/es de reconegut prestigi en la matèria, com el Dr. Josep Maria Antó Boqué, membre del CADS, investigador sènior a ISGlobal i copresident de la iniciativa The Lancet Countdown Europe, la Dra. Margarita Triguero-Mas, professora dels Estudis de Ciències de la Salut i investigadora del Grup de Recerca en Salut Planetària de la UOC, la Dra. Marta Guadalupe Rivera-Ferre, professora d'investigació a INGENIO (CSIC-UPV), el Dr. Jordi Serra Cobo, professor de la Facultat de Biologia i de l'IRBio UB, la Dra. Carolyn Daher, coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut de l'ISGlobal de Barcelona, el Dr. Jacobo Mendioroz Peña, subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública del Departament de Salut, el Dr. Manel López Béjar, degà de la Facultat de Veterinària UAB i el Dr. Ferran Campillo López, impulsor de la Unitat de Salut Ambiental Pediàtrica a la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, entre altres.
En aquesta jornada tan significativa, us convidem a explorar i difondre els continguts del seminari, contribuint així a una major sensibilització i acció en favor de la salut planetària.