Més de 50 professionals del Vallès Occidental es van reunir a la Biblioteca Municipal de Rubí per participar en la 3a Jornada de la Xarxa de Professionals en Addiccions. Aquesta xarxa, integrada per tècnics dels Serveis de Salut Pública del Vallès Occidental Est i Oest de l’ASPCAT, ha jugat des del 2018 un paper crucial per establir una interconnexió efectiva en l'abordatge de temes relacionats amb les drogues i les addiccions.
Durant la jornada es va presentar el Servei de Benestar Emocional i el Pla comarcal de prevenció i atenció de conductes addictives al Vallès Occidental, del Consell Comarcal del Vallès Occidental, i la participació activa del personal dels Serveis de Salut Pública al Vallès Occidental Est i Oest de l’ASPCAT.
Es van compartir experiències municipals noves en l’àmbit de la prevenció d’addiccions com el Protocol de seguretat en l’oci nocturn, a càrrec de tècnics de Joventut de l’Ajuntament de Vacarisses; les experiències de serveis Comunitaris, a càrrec de personal tècnic del Servei d’Atenció i Informació de Drogues i Pantalles de l’Ajuntament de Sabadell i la promoció del benestar emocional i reducció de consums, una experiència molt interessant a càrrec de la tècnica de Salut Pública i Participació de l’Ajuntament de Castellbisbal
El Dr. Joaquim Limonero, catedràtic de Psicologia i coordinador del Grup d’Investigació en Estrès i Salut (GIES), de la UAB va presentar un estudi fascinant sobre la influència de la regulació emocional en l’abús d’alcohol i cànnabis en joves.
El CAS de Terrassa va compartir una impactant vivència en primera persona en un procés d’acompanyament i empoderament de les famílies de persones consumidores mitjançant una activitat grupal.
Per finalitzar la jornada, l’Eulàlia Sot Rahola, de programes de prevenció, de la Subdirecció general d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques de l’ASPCAT va presentar la proposta per als centres d’educació secundària del Projecte de Servei Comunitari Transferible sobre prevenció del consum d’alcohol Què en saps de l’alcohol?
L’èxit de participació i la satisfacció dels assistents en aquesta jornada són una prova de la vitalitat d’aquesta xarxa de professionals que inclou personal tècnic d’Ajuntaments, del Consell Comarcal del Vallès Occidental, del CAS, d’entitats que treballen en addiccions, de la Diputació de Barcelona i dels Serveis de Salut Pública al Vallès Occidental Est i Oest de l’ASPCAT.