Èxit del curs de treball a Tarragona per a professionals del sector

Els dies 13 i 14 de juny s’ha realitzat a la seu de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Tarragona el curs de formació sobre la flexibilització en l’aplicació de la normativa d’higiene aplicada als aliments amb característiques tradicionals. Aquest curs s’ha portat a terme en el marc del pla de formació contínua interadministratiu 2024 i ha estat organitzada conjuntament per Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut, la Subdirecció Regional al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, i l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN).
El curs ha comptat amb la participació i assistència d’autoritats competents de l’AESAN, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i autoritats competents de Salut i responsables del control oficial de les diferents comunitats autònomes y tenia com a objectius exposar per part de l’AESAN el marc normatiu així com la documentació de referència consensuada a escala nacional en relació amb els aliments amb característiques tradicionals i intercanviar experiències i bones pràctiques portades a terme per diverses comunitats autònomes com Catalunya i Canàries i altres estats membres com Portugal.
També s’han exposat diferents punts de vista sobre els aliments tradicionals i la seva relació amb la qualitat diferenciada amb la intervenció del MAPA, així com exemples pràctics de l’aplicació de la flexibilitat per part de l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA).
Durant el curs s’ha realitzat una visita com a activitat pràctica al CELLER AVGVSTVS FORVM del Vendrell on s’ha pogut comprovar in situ la flexibilitat vinculada a les instal·lacions o locals, materials dels instruments i equips i mesures de neteja i desinfecció que s’aplica als aliments amb característiques tradicionals.
El curs ha tingut una valoració excel·lent per part dels 50 assistents de les diferents CCAA així com dels participants de l’ASPCAT. Ha estat un èxit tant a nivell organitzatiu com tècnic per part dels ponents i dels continguts treballats, així com de les experiències compartides, els debats i les conclusions extretes, la qual cosa han permès assolir els objectius del curs tant a nivell teòric com pràctic.