• Participació de l’ASPCAT en la caminada popular • Més de 500 persones de totes les edats van prendre part en les activitats organitzades

Granollers va viure el divendres 5 d’abril una jornada plena d’activitats gratuïtes i obertes a tothom, emmarcades en el Dia Mundial de l’Activitat Física i promogudes per l’Ajuntament de la capital vallesana, els CAP de l’Institut Català de la Salut, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), el Col·legi de Farmacèutics, la Fundació OncoVallès i l’Associació Espanyola contra el Càncer a Catalunya (AECC). La iniciativa va comptar també amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat (Club Natació Granollers, Granollers Pedala, BM Granollers, Grup d’escalada Kracken).
Durant tot el dia, Granollers es va omplir d’activitats amb la participació de més de 500 persones:
- Caminada popular
- Rocòdrom
- Circuit KIDS
- Marca un Gol al Càncer
- Passejada amb tricicle
- Demostració de Taitxí
- Marxa Nòrdica
El dia 30 d’abril, a les 12.30 h, Ràdio Granollers emetrà un pòdcast sobre "Els beneficis de l’activitat física per a la salut". Hi participaran els fisioterapeutes de l’ICS Carlos Ceballos; del CAP Sant Miquel, Rubèn Ortega; del CAP Vallès Oriental i la tècnica del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Granollers, Cristina Fernández.
L’activitat física genera benestar i salut física i mental, prevé malalties, millora la cohesió social, millora les relacions socials i afegeix valors i sobretot millora la qualitat de vida, en un àmbit diferent. Amb l’impuls de societats, entorns i població actius s’assolirà una societat no lliure de malaltia, però sí amb més qualitat de vida.
El Dia Mundial de l’Activitat Física és, per tant, una de les eines per promoure hàbits de vida activa per a tota la població, tot seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
Caminada popular:
Amb un recorregut de 6 quilòmetres amb sortida des de la plaça Porxada i fent un recorregut per la vora del riu Congost. En arribar a Palou, Viçenç Planas, enginyer agrònom, va fer una breu explicació sobre la zona de Palou, les seves característiques i les intervencions de renaturalització del riu que s’han fet els darrers anys.

Rocòdrom:
El grup d’escalada Kracker de Granollers va muntar un rocòdrom a la plaça de l’església per a nens majors de 6 anys.

Circuit KIDS:
El Club Natació Granollers va muntar a sota de la plaça de la porxada un circuit de jocs per a nens i nenes de 6 a 12 anys.

Marca un Gol al Càncer:
La Fundació Oncovallès amb col·laboració del Club Balonmano Granollers va muntar al carrer d’Anselm Clavé una porteria d'handbol perquè tothom que volgués pogués fer uns llançaments.

Passejada amb tricicle:
L’associació Granollers Pedala va posar a disposició del públic mes gran un tricicle adaptat per a fer-los passejada a gent gran amb mobilitat reduïda.

Demostració de Taitxí:
Sota la Porxada, l’infermer del CAP de Les Franqueses: Josep Maria Giribet va realitzar una petita demostració de Taitxí.

Marxa Nòrdica:
La Fundació Oncovalles va organitzar una caminada de marxa nòrdica pel centre de Granollers. Primer es va fer una breu explicació de la tècnica de la marxa nòrdica i després es va fer una petita passejada pel centre de Granollers.