Es presenten els primers productes transversals participatius de l’Estratègia 3.0.

En la sessió corresponent al mes de juny (29.06.2023) del cicle de Dijous de Salut Pública, que organitza la Secretaria de Salut Pública, es van presentar els projectes participatius transversals que han iniciat o estan a punt de fer-ho, el seu desplegament intern. Són projectes que es van anunciar en la Jornada “Co-creant l’Agència 3.0” del dia 6 d’octubre de 2022, i que han anat avançant gràcies a l’impuls d’equips executius específics.
La sessió portava per títol “Estratègia ASPCAT 3.0: Realitats i projectes”, es va realitzar en format híbrid a la Sala Actes de l’Edifici Salvany (amb 62 assistents presencials i fins a 135 que ho van seguir per ZOOM), va ser presentada i moderada per Esteve Saltó, cap del Servei d’Estratègia i Comunicació i va tenir 3 presentacions.
En la primera presentació “La Bústia d’Idees (BUDI) de l’ASPCAT”, Olga Santiago del Servei de Salut Pública al Camp de Tarragona i Martí Tantinyà, cap del Servei de Salut Pública Vallès Occidental Est -SRB, van presentar les característiques i detalls de la bústia de suggeriments/idees que es va posar en marxa a finals d’abril i que ja ha rebut 11 idees, algunes de les quals, ja han rebut resposta per part dels serveis o equips receptors. Gestió del Coneixement (Daniel Giménez) rep, classifica i orienta les idees que arriben --mitjançant el formulari BUDI específic--, i també en tramita les respostes en els terminis convinguts en el document de procediment.
Seguidament, Pilar Viayna del Servei de Salut Pública Vallès Oriental-SRB i Conrad Casas, subdirector regional al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, van presentar una nova eina “El protocol de participació dels professionals de l’ASPCAT” que es troba disponible des de mitjans del mes de maig. Aquest protocol ofereix un mecanisme que facilita la possibilitat de participació a tots els professionals -- inclosos quadres intermedis, tècnics de base i personal administratiu -- perquè puguin expressar la seva opinió en el disseny i desenvolupament de procediments, projectes o altres iniciatives, que aquesta opinió sigui escoltada i valorada i que es rebi feedback d’aquesta valoració.
Finalment, en la tercera ponència es va presentar la “Guia per a la retenció i transferència del coneixement a l’ASPCAT” que s’inclou en la línia estratègica “Preparant el relleu generacional”, que preveu tres àmbits de treball: la retenció i transferència del coneixement, l’acollida i integració dels nous professionals i la transició a la jubilació. Aquesta guia és el document marc que defineix la sistemàtica i les eines per recollir i recopilar el coneixement i l’experiència dels professionals que arriben a la jubilació, i va ser presentada per Txus Tolosa del Servei de Salut Pública Vallès Occidental Oest-SRB i Jordi Vendrell del Servei de Salut Pública Terres de l’Ebre.
Aquests tres productes, generats i alineats amb les línies estratègiques que impulsa participativament i transversal el Consell de Direcció de l’ASPCAT-SSP, s’allotgen en l’espai “Estratègia 3.0” creat específicament per anar acollint aquests tipus de projectes que han de facilitar la progressiva transformació i adaptació de la nostra organització als nous escenaris de futur.