
Sessions de casos pràctics en línia organitzades per les Comunitats de Pràctiques de l'ASPCAT
Més de 1.500 persones s’involucren en les sessions telemàtiques de casos pràctics convocades per l’equip de Gestió del Coneixement de l’ASPCAT
11sessions de casos pràctics al voltant d’assumptes concrets i complexos de salut pública. El cicle instigat per l’Equip de Gestió del Coneixement de l’ASPCAT es va iniciar el 3 d’abril i ja ha celebrat 11 xerrades, amb la participació de més de 1.500 persones. Els temes analitzats són altament focalitzats i especialitzats i aborden sempre situacions del dia a dia dels inspectors de Salut Pública que no queden recollides a la normativa ni als protocols. És, doncs un espai per potenciar la conversa on el criteri i el bagatge del professional marca la diferència i on l’experiència compartida ofereix una perspectiva valuosa i aplicable en el dia a dia.
El gruix de les 11 sessions celebrades fins ara han comptat amb ponents de l’ASPCAT i d’altres institucions catalanes i estatals, com l’ICS, la Diputació de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i la Junta de Andalucía. També s’ha incorporat, en una de les ponències, una experta procedent d’una consultora externa. El format triat, marcat per les limitacions del confinament, és el de la videoconferència breu: una exposició de fins a 30 minuts i altres 30 minuts dedicats a introduir-hi la interacció dels assistents amb els ponents, que resolen dubtes.
El cicle es va iniciar amb un webinar pilot dirigit per Jordi Vendrell (ASPCAT Terres de l’Ebre), amb l’accés exclusiu per al personal de l’Agència al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, dedicat a casos pràctics en escorxadors de conills. Aquesta sessió es va tornar a programar, ja oberta a qualsevol persona interessada. Les sessions sobre casos d’escorxadors s’han completat amb una xerrada dedicada a espècie bovina i una altra per a l’espècie aviar. S’han dut a terme també exposicions sobre usos i abusos de biocides, cronobiologia i salut, gestió d’al·lèrgens i anisakis, entre d’altres.
Des de l’inici s’han programat 2 sessions setmanals, dimarts i dijous a les 5 de la tarda. El cicle s’estendrà fins el 30 de juny.