Jornada organitzada el 8 de setembre de 2016 a Sant Fruitós del Bages conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i Fundació Alícia en el marc de l’any internacional del llegum, amb l’objectiu d’oferir eines per tal d’incrementar la presencia de llegum en les programacions de menús escolars així com per millorar el grau d’acceptació i de satisfacció dels comensals del menjador escolar, en relació a les preparacions amb diferents llegums; per tal de promoure el consum de llegums en especial entre la població infantil.
Programa:
El llegum: un súper aliment. Gemma Salvador. Any internacional dels llegums 2016: Presentació del monogràfic sobre els
llegums. ASPCAT. Llegums, Dieta Mediterrània, salut i sostenibilitat. La producció de llegums a Catalunya
Dades de consum de llegums als centres educatius de Catalunya. Maria Manera
Experiències: Estratègies per incrementar la presència i l’acceptació dels llegums en el menjador escolar.
• Programa TAS (Tu i Alícia per la Salut). Sara Pareja
• Els llegums com alternativa proteica en el menjador escolar. Scolarest. Vicenç Salles
• Projecte menjador escola Marta Mata. Xus López
• Els llegums del menjador escolar: Què diuen els comensals? José Antonio (Tony) Torralba i Barbara Atie Guidalli
Taller: Eines i propostes per millorar l’acceptació de llegums des de la cuina escolar. Treball en grup entre els assistents
Eines i propostes per millorar l’acceptació de llegum des de la cuina escolar. Maria Blanquer
Resultats sessió de treball Maria Blanquer i Jaume Biarnés.
Receptes desenvolupades per millorar l’acceptació de llegums en els menjadors escolars
Truita de cigrons
Burrito d’amanida de llenties
Crema de mongetes
Hamburguesa de carn i llegum
Hamburguesa de cigrons
Humus de remolatxa
Llacets amb salsa de pèsols
Mandonguilles de cigrons amb salsa de tomàquet
Pastis de pèsols amb salsa de carbassa i pernil cruixent
Paté d’albergínies i llegum
8 de setembre de 2016