Moltes persones viuen situacions de discriminació i estigmatització en l’àmbit educatiu, laboral, sanitari, social i del lleure. Per conscienciar la societat que la seva implicació és clau per eliminar-les, el primer de març se celebra el Dia Internacional de la Zero Discriminació.

Entenem per discriminació el tracte desfavorable, d'inferioritat o excloent que es dona a una persona o a un col·lectiu per raó de gènere, identitat de gènere, edat, raça, origen ètnic, orientació sexual, religió, llengua, discapacitat, condició mèdica o qualsevol altre motiu.
El dret a la no-discriminació és un dret humà fonamental que implica que totes les persones rebin un tracte digne, sense coacció ni abús i en igualtat de condicions.
Les persones amb el virus de la immunodeficiència humana (VIH) són un dels col·lectius més afectats per la discriminació.
A Catalunya, disposem del Pacte Social contra la discriminació i l’estigma de les persones que viuen amb VIH que avança en la sensibilització de la ciutadania i per aconseguir una resposta social integral que fomenti la inclusió i la igualtat d'oportunitats d'aquestes persones en tots els àmbits.
Per a més informació podeu consultar el Tríptic informatiu sobre la serofòbia – No estigma