En la jornada es van tractar els beneficis de la música i el cant coral al sector de la salut

La primera edició de la jornada L’impacte social de l’empoderament infantil i juvenil a través del cant ha permès reflexionar, debatre i presentar les evidències dels beneficis del cant en població infantil i juvenil des de diversos aspectes: el desenvolupament neuronal, la millora del benestar emocional, la salut, les competències personals, socials, lingüístiques i artístiques, mitjançant diversos estudis que s’estan duent a terme als sectors sociomusical, de la salut, educatiu i cultural.
L’actuació dels Cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles va obrir la sessió precedit de la benvinguda de Joaquim Uriach, president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. A continuació van presentar la jornada Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i Ester Sara Cabanes, directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya.
La sessió va comptar amb ponències sobre els beneficis de la música i el cant coral al sector de la salut, els reptes educatius que es poden abordar a través de la música i el cant coral, el rol estratègic de l’aplicació de la música en la millora de competències i la seva capacitat transformadora, i el paper estratègic de la cultura i la seva capacitat per oferir oportunitats.
Durant la jornada, Palau Vincles va presentar els primers resultats del model d’impacte que ha desenvolupat i que està posant en pràctica en dos dels seus projectes: el projecte coral i el projecte d’intervenció amb joves a través del hip-hop i la dansa.