
L’experiència en comunitats de pràctica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya és un referent en aprenentatge dins de l’Administració Pública. En relació amb això, el passat 2 de febrer, ha participat en la Jornada “Com aprendre col·laborativament en l’Ajuntament de València” organitzada per l’Àrea de Formació i Gestió del Coneixement del mateix Ajuntament.
Aquest Ajuntament, que compta amb més de 5.000 professionals al seu servei, aposta per potenciar el treball col·laboratiu en comunitats de pràctica amb tot l’aprenentatge i la millora que això suposa. De fet, en paraules de Luisa Notario, Regidora d’Organització i Gestió de Persones, potenciar la participació en comunitats de pràctica és un pas molt important en la millora dels serveis i l’atenció a la ciutadania ja que els professionals implicats podran aportar el seu coneixement i experiència en aquesta millora i seran reconeguts en la seva carrera professional dins de l’Ajuntament.
Davant d’una audiència formada per una seixantena de persones que ocupen càrrecs de comandament a l’Ajuntament, Daniel Giménez, responsable de Gestió del Coneixement de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va explicar com era l’univers de les Comunitats de Pràctica de l’ASPCAT. En va destacar la importància de fer brotar el talent anònim —molt, segons l’experiència acumulada-, l’aprofitament i reconeixement dels treballs aportats, el suport del Consell de Direcció a aquesta forma de treballar i l'ajuda inestimable de l’Equip de Gestió del Coneixement de l’ASPCAT.