Les piscines són espais importants d’esbarjo i d’activitats esportives, en els qual poden confluir un nombre significatiu de persones, entre les quals, infants i joves.
Per garantir que les condicions de les piscines no tinguin un efecte negatiu sobre la salut, la seguretat i el benestar dels usuaris, cal que els seus titulars vetllin pel manteniment d’unes correctes condicions higièniques i sanitàries de les instal·lacions i de la qualitat de l’aigua, mitjançant la implementació d’un pla d’autocontrol i d’un control oficial sobre la matèria.
Així mateix, la coresponsabilitat dels usuaris de les piscines possibilitarà la minimització dels riscos. En aquest sentit, els titulars de les piscines d’ús públic han d’establir unes normes de règim intern, que indiquen les pautes de comportament adreçades a la prevenció dels accidents i al manteniment de la higiene a les instal·lacions.
Informació tècnica
- Com es pot prevenir i controlar la presència de Cryptosporidium a les piscines
- Consideració tècnica sobre l’obligació del buidatge de les piscines
- Manual tècnic de piscines
- Llista de productes homologats per al tractament de l’aigua de piscines
Legislació
- Reial decret 742/2013 pel qual s’estableixen els criteris tecnicosanitaris de les piscines
- Reial Decret 742/2013 - Primera correcció d'errors
- Reial Decret 742/2013 - Segona correcció d'errors
- Decret 95/2000 pel qual s'estableixen les normes sanitàries aplicables a les piscines d'ús públic
- Decret 177/2000 pel qual es modifica la disposició transitòria única del Decret 95/2000
- Decret 165/2001 de modificació del Decret 95/2000, de 22 de febrer, pel qual s'estableixen les normes sanitàries aplicables a les piscines d'ús públic