Objectius
- Aconseguir una protecció i conservació correctes dels aliments preparats a fi d'evitar possibles contaminacions en les etapes d'emmagatzematge i distribució.
Activitats
- Comprovar que els materials dels recipients, contenidors, envasos, tapes o elements de protecció siguin adequats, i d'ús alimentari i qualitat microbiològica acceptable.
- Controlar que els recipients reutilitzables es netegin i desinfectin correctament abans de ser utilitzats i que es guardin en condicions apropiades per impedir possibles noves contaminacions
- Verificar que els materials d'envasament i embalatge d'un sol ús s'emmagatzemin en condicions higièniques correctes i degudament protegits.
- Vetllar perquè les operacions posteriors a l'elaboració (divisió en porcions, envasament, emplatat, embalatge, etc.) siguin sanitàriament correctes, tant pel que fa a les característiques de les instal·lacions com a les manipulacions, i que es duguin a terme en el mínim de temps possible.
- Comprovar que els menjars per a consum en calent siguin introduïts en els recipients de distribució a temperatura prou alta per garantir els 65°C durant el transport.
- Controlar que els contenidors (grans envasos) per a la distribució de la línia calenta siguin escalfats prèviament a fi de garantir els 65°C durant tota la fase de transport.
Data d'actualització:
09.02.2024