
Us animem a participar un any més, en la celebració de la Setmana Sense Fum (SSF), que tindrà lloc durant la setmana del 25 al 31 de maig, al voltant del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig).
La Setmana Sense Fum és una iniciativa originària de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC), que coordina el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya, en el context de SumaSalut (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT) i s’organitza amb diverses entitats i organitzacions relacions amb la campanya*.
El lema d’aquesta edició és “Zero emissions també als teus pulmons”. Us encoratgem a fer-lo extensiu i a fer accions individuals o col·lectives.ostre compromís per promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents, com per a persones adultes.
- Us animem a fer difusió en el vostre àmbit i per xarxes socials del
- L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. La Setmana Sense Fum és una de les eines amb què cada any fem realitat el n’enquesta adreçada a la població que romandrà oberta fins al 22 d’abril. Amb aquesta enquesta pretenem conèixer el consum i l’opinió de la població general en temes d’actualitat sobre tabaquisme.
- Podeu adherir-vos a la Setmana Sense Fum compartint el logo de la vostra entitat, emplenant el formulari (fins al 20 de maig). Cada setmana podreu visualitzar en aquest enllaç el full d’adhesions actualitzades.
- Consulteu la proposta d’activitats i animeu-vos a participar i fer la màxima difusió durant el mes de maig del 2024, especialment durant la SSF (25 al 31 de maig). Difoneu les vostres activitats per xarxes socials, publicant imatges o vídeos amb les etiquetes: #ssfcat24 #SumaSalut.
- En finalitzar la SSF us demanarem que empleneu el formulari de recollida d’activitats que estarà obert a partir del 31 de maig fins al 19 de juny, per poder analitzar-ne l’impacte.
* En l’organització d’aquesta campanya hi participen entitats de diferents àmbits:
- la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum
- la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum
- la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables
- els Col·legis de Catalunya d’infermeria, de Farmàcia, de Pedagogia i de psicologia
- les Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d'infermeria familiar i comunitària, de Llevadores i de Salut Laboral
- la Societat catalana d’atenció i tractament del consum del tabac
- la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions
- l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials
- l’Agència de Salut Pública de Barcelona
- l’Associació Espanyola Contra el Càncer
- la Federació Catalana Entitats contra el Càncer (FECEC).
- l’organització no governamental “no más colillas en el suelo”