Dimecres, 13 de novembre de 2024 Els trastorns gastrointestinals són un tema actual de gran interès. Les consultes i demandes relacionades amb aquest àmbit han augmentat molt els darrers temps, tant a l’atenció primària com al sistema sanitari en general. Les publicacions científiques i investigacions en àmbits com el de les intoleràncies alimentàries, la microbiota, les infeccions bacterianes, etc. van avançant, i sovint arriben a la població a través de xarxes socials, mitjans de comunicació, gurus i persones influenciadores ("influencers"). No obstant això, és important conèixer l'estat del coneixement actual i saber com traslladar el consell alimentari actualitzat i rigorós a les persones que manifesten trastorns i molèsties gastrointestinals. Per aquest motiu, l’Agència de Salut Pública de Catalunya va organitzar un seminari web que va comptar amb tres ponents amb coneixements molt amplis i profunds sobre el tema. Una prova del gran interès que desperta l’alimentació en general, i en aquest cas concret les pautes alimentàries vinculades a la salut intestinal, és el nombre d’inscripcions amb el que va comptar, més de 1600.
Modes en salut intestinal: què diu l’evidència científica? Karina Cuiñas (Especialista en cirurgia general i de l’aparell digestiu (Hospital HM Montepríncipe, Madrid)).
Consell alimentari i pautes alimentàries en salut intestinal: Eli Gallego (dietista-nutricionista (Elikaeskola)).
L’abordatge de les demandes sobre salut intestinal a l’atenció primària: Juan Manuel Mendive (metge de família (EAP La Mina) i membre GdT Patologia Digestiva de la CAMFiC).
Tertúlia entre ponents, torn obert de paraules des del xat i cloenda: Modera: Gemma Salvador i Maria Manera (ASPCAT).