Dirigit a professionals de l'Atenció Primària amb els objectius: - Portar a debat i aportar evidència en relació amb mites d’actualitat detectats pels professionals de la salut. - Facilitar eines i recursos per contrarestar mites a la consulta i a la comunitat amb relació als temes proposats. - Destacar, en cadascun dels mites, el paper de les fruites i hortalisses. - Donar a conèixer materials i recursos d’interès.
PROGRAMA:
13:00-13:15 Presentació: Carmen Cabezas, Secretària de Salut Pública de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i Àgueda Fernández, Infermera. Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC)
13:15-13:35 Mites sobre alimentació i Psiconeuroimmunologia (PNI): Eduard Baladia, Dietista-Nutricionista (D-N). Autor de l’informe sobre teràpies nutricionals en la PNI.* Universitat de Vic
13:35-13:55 Mites en alimentació i càncer: Julio Basulto, D-N. Autor del llibre “Dieta y cáncer” Universitat de Vic
13:55-14:15 Mites en alimentació vegetariana: Maria Blanquer, D-N. ASPCAT
14:15-14:45 Debat i preguntes: Àgueda Fernández, AIFiCC Maria Manera D-N. ASPCAT
14:45-15:00 Conclusions i cloenda: Gemma Salvador, D-N. ASPCAT
26 d’octubre de 2021
Ponències
-
Mites sobre alimentació i Psiconeuroimmunologia (PNI)
(Obre en una nova finestra)
Eduard Baladia (dietista-nutricionista. Autor de l’informe sobre teràpies nutricionals en la PNI. Universitat de Vic)
-
Mites en alimentació i càncer
(Obre en una nova finestra)
Julio Basulto (dietista-nutricionista. Autor del llibre “Dieta y cáncer”. Universitat de Vic)
-
Mites en alimentació vegetariana
(Obre en una nova finestra)
Maria Blanquer (dietista-nutricionista, Agència de Salut Pública de Catalunya)