L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha presentat enguany l’actualització del document “Acompanyar els àpats dels infants. Consells per a les famílies i per als menjadors escolars", que ofereix eines per promoure hàbits d’alimentació saludables i sostenibles en l’entorn familiar i escolar. En especial, es posa valor en la importància de l’acte de menjar com una oportunitat d’aprenentatge; més enllà de l’aspecte nutricional, els àpats es vinculen amb valors com la sostenibilitat (impacte ambiental, proximitat dels aliments, malbaratament), la cultura i la gastronomia, la comunicació, les habilitats socials, l’autonomia i la responsabilitat, entre altres. Aquesta visió amplia el paper dels àpats en l’educació i el benestar dels infants, així com en la prevenció de diversos trastorns i problemes de salut. Aquest seminari web va dirigit a professionals de l'atenció primària.
PROGRAMA:
13:30 h. Benvinguda i presentació (Jordina Capella, ASPCAT)
13:35 h. Exposició dels punts claus del document Acompanyar els àpats dels infants (Maria Manera, ASPCAT)
13:55 h. Els àpats com a eina de prevenció i promoció (Laia Asso, POICAT-ASPCAT)
14:15 h. Taula:
“El consell alimentari des de l’equip d’atenció primària i comunitària: dels nutrients i les calories als àpats en família”
- Gemma Miranda, DN del GAPiC Muntanya-Dreta
- Almudena Batlle, referent benestar emocional i salut comunitària ABS de la Torrassa
- Alba Pardo, infermera de l’equip de pediatria de l’EAP Sabadell Sud
- Jhaneth Guerra, pediatre de l’equip de pediatria de l’EAP Sabadell Sud
14:45 h. Debat, preguntes i respostes des del xat
15:00 h. Cloenda
14 de maig de 2025