Amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la complicitat del món associatiu i les entitats d'arreu del territori, la Generalitat va tirar endavant el 2014 el Pla Interdepartamental de Salut Pública de Catalunya (PINSAP). Es tracta d'una iniciativa pionera a l'Estat que recull les recomanacions dels organismes de referència internacional, els objectius de desenvolupament sostenible i les experiències dels sistemes de Salut Pública més avançats, com les dutes a terme a Finlàndia, Califòrnia o Austràlia del Sud, i les concreta a Catalunya.
El PINSAP es basa en la idea que totes les accions dutes a terme pels estaments públics poden tenir repercussions positives en la salut de les persones. També les activitats creades des de les empreses i les associacions. Per això el Pla té en compte tots aquests àmbits i els integra en línies d'actuació concretes per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones de tot el país.
L'estratègia de Salut a Totes les Polítiques (SaTP) definida pel PINSAP desplega dues línies de treball ben diferenciades: les accions definides dins del sistema sanitari i aquelles amb repercussió sobre determinants no sanitaris.
El primer PINSAP va crear la base normativa i legal per a la implementació d'accions de SaTP i va popularitzar aquest concepte, a més de la introducció del discurs dels determinants de la salut: entorns, hàbits i condicionants no sanitaris que repercuteixen directament en la salut i l'esperança de vida de la població.