Suport a la recerca aplicada
Un dels àmbits d'acció del PAAS és el suport a la recerca aplicada sobre l’efectivitat de les intervencions preventives de millora d’estils de vida. Des d'aquesta pàgina podeu accedir a informació sobre els projectes amb què s'ha col·laborat.
-
Projecte DE-PLAN (Obre en una nova finestra)
Projecte europeu de prevenció de diabetis tipus 2 mitjançant modificació d’estils de vida a l’atenció primària coordinat per la l’IDIAP Jordi Gol. En persones amb test de risc (Findrisc) elevat es realitza una intervenció sobre estils de vida, alimentació i activitat física, que s’ha demostrat efectiva i eficient per prevenir la diabetis tipus 2 a la població de Catalunya atesa a l’atenció primària.
-
Estudi PREDIMED (Obre en una nova finestra)
Estudi liderat per l’Hospital Clínic i la Universitat Rovira i Virgili sobre els efectes de la dieta mediterrània (DM) en la prevenció primària de la malaltia cardiovascular (MCV). Es va fer un assaig clínic aleatori multicèntric per avaluar els efectes de dues intervencions dietètiques personalitzades, ambdues amb dieta mediterrània, una complementada amb oli d’oliva verge extra i l’altra amb fruita seca, en persones sense malaltia cardiovascular, però amb risc elevat de desenvolupar-la. Recentment s’ha també s'ha donat suport al PREDIMED PLUS que analitza els efectes de la DM i l’activitat física en l’obesitat i en la reducció de MCV a llarg termini.
-
Estudi AVALL (Obre en una nova finestra)
Estudi d’intervenció en alimentació i activitat física i acció comunitària, en escolars de primària al Vallès Oriental, promogut per l’Observatori de Salut Carles Vallbona en col·laboració amb l’Hospital General de Granollers, el CAP i l’Ajuntament de Granollers.
-
Estudi POIBA (Obre en una nova finestra)
Es tracta d’un projecte europeu, PEGASO fit for future, basat en un sistema tecnològic integrat (mhealth) que inclou apps, jocs i sensors, amb l’objectiu de motivar l’adopció d’un estil de vida saludables (alimentació, activitat física i hores de son) en adolescents. Coordinat per la Fundazione Politecnico di Milano amb la participació de grups de recerca en tecnologia i salut d’Itàlia, Suïssa, Anglaterra i Escòcia.
-
Projecte CLIMBS (Obre en una nova finestra)
La Universitat de Vic va dissenyar el projecte CLIMBS per avaluar els efectes individuals i col·lectius de missatges per fomentar l’ús d’escales i la ingesta adequada d’aliments saludables en 4 empreses de Catalunya. Els resultats posen de manifest els efectes positius dels missatges a curt termini.
-
Projecte PEGASO (Obre en una nova finestra)
El projecte europeu PEGASO fit for future es basa en un sistema tecnològic integrat (mhealth) que inclou apps, jocs i sensors, amb l’objectiu de motivar l’adopció d’un estil de vida saludable (alimentació, activitat física i hores de son) en adolescents. Coordinat per la Fundazione Politecnico di Milano, amb la participació de grups de recerca en tecnologia i salut d’Itàlia, Suïssa, Anglaterra i Escòcia.
-
Projecte We Love Eating (Obre en una nova finestra)
Projecte europeu per promoure estils de vida saludables a set ciutats d’Europa; a Catalunya va ser a Granollers i va estar liderat liderat per PAU-Education. Es va centrar en els tres grups de població més vulnerables del cicle vital: infants i joves, dones gestants i gent gran. Va consistir en la promoció d'activitats a la comunitat, creant entorns participatius i d’apoderament per facilitar el canvi en els estils de vida.
-
Projecte Credits4Health (Obre en una nova finestra)
Projecte finançat per la Unió Europea i coordinat per la Università degli Studi di Firence. Hi van participar grups de recerca d’Itàlia, Grècia, Regne Unit, Alemanya i Espanya, i a Catalunya, el va liderar la Fundació d’Investigació Nutricional (FIN). L'objectiu principal era el desenvolupament d'una plataforma d'Internet centrada en la persona i basada en el concepte de "crèdits per a la salut" per reduir el sedentarisme i millorar el nivell d'activitat física i els hàbits d’alimentació de les persones que viuen als països euromediterranis.