Amb l'objectiu de millorar l'oferta d'aliments i begudes de les màquines expenedores i dels menjadors dels centres sanitaris de Catalunya, el Servei Català de la Salut (CatSalut) va aprovar i difondre una instrucció que en regula l'oferta. La Instrucció ha estat elaborada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), en concret per la Subdirecció General de Promoció de la Salut, en col·laboració amb la Subdirecció General de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut i la Gerència d'Assessorament Jurídic del Servei Català de la Salut. Aquesta Instrucció s'emmarca en les actuacions de promoció de l'alimentació saludable i sostenible del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable (PAAS).
La Instrucció incorpora criteris alimentaris i nutricionals que s'estableixen en el desenvolupament del qual preveuen
els articles 36 i 41 de la Llei 17/2011, de 5 de juliol, de seguretat alimentària i nutrició. L'Informe en què es basa aquesta Instrucció rep el suport de 9 societats professionals i científiques de l'àmbit de la salut.
Objectius de la sessió:
- Conèixer els antecedents i les recomanacions sobre l'oferta d'aliments i begudes envasats en les màquines expenedores i els menjadors dels centres de salut.
- Descriure els criteris alimentaris i nutricionals utilitzats per a la redacció de la Instrucció.
- Descriure els criteris jurídics utilitzats per a la redacció de la Instrucció.
- Reflexionar sobre aquesta i altres mesures de Salut Pública adreçades a ser exemple d'estratègies de promoció d'una alimentació saludable i sostenible.
Programa:
09:30 h. Presentació i antecedents.
09:40 h. Criteris alimentaris i nutricionals que justifiquen la Instrucció i Aspectes jurídics de la Instrucció.
10:30 h. Reflexió i debat.
Professorat:
- Ana Bocio Sanz (Subdirectora general de Promoció de la Salut. ASPCAT).
- Gemma Salvador Castell (Dietista-Nutricionista. Subdirecció General de Promoció de la Salut. ASPCAT).
- Maria Manera Bassols (Dietista-Nutricionista. Subdirecció General de Promoció de la Salut. ASPCAT).
- Irene Corbella Cordomí (Cap del Servei de Salut Ambiental. Subdirecció general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut. ASPCAT).
- Josep Ramon Arisa Clusella (Coordinador de Procediments i Organització. Assessoria Jurídica. Servei Català de la Salut).
Persones destinatàries:
Comandaments intermedis i tècnics de Salut Pública del Departament de Salut i professionals que desenvolupen la seva activitat en l'àmbit de la salut i el benestar de les persones.
Responsable: Soco Osúa Quintana
Organització: Albert Giménez Masat (Subdirecció General de Promoció de la Salut. ASPCAT. Departament de Salut).
Curs en línia, plataforma Teams
19 de maig de 2023
Destaquem