Objectius
- Protegir els menjars preparats contra tot risc de contaminació per tal de mantenir-ne la innocuïtat i la qualitat.
Activitats
- Comprovar que les condicions de l'interior dels vehicles siguin les adequades (aïllament, estat de conservació, estat de neteja, etc.).
- Comprovar l'adequació dels vehicles segons el tipus de menjar que cal transportar. Les temperatures de conservació es mantindran durant el transport, i són:
- aliments congelats < o igual a -18°C
- aliments refrigerats:
- durada < 24 hores < o igual a 8°C
- durada > 24 hores < o igual a 4°C
- aliments calents > o igual a 65°C
- Controlar que en el moment de la càrrega per al transport les temperatures dels productes siguin les correctes.
- Controlar el nombre de parades i el temps de durada total del transport.
- Controlar que les operacions de càrrega o descàrrega es facin amb rapidesa.
- Comprovar la protecció dels diferents tipus d'aliments transportats simultàniament.
- Controlar que es registrin les dades relacionades amb els circuits de distribució (lloc de destinació, lots, quantitats, etc.) per poder localitzar els productes en cas d'emergència.
Data d'actualització:
09.02.2024