La Jornada es va desenvolupar en un ambient participatiu, animat i amè que vam aprofitar per interactuar, retrobar-nos i compartir amb companys d’altres territoris. També va ajudar a afavorir el sentiment de pertinença a l’organització i la motivació:
L’equip organitzador: Meritxell Serres, Ángel del Rio, Esther Barberà, Mar Ferrer, Victòria Salvador, Olga Santiago.
Primera desconnexió (1a activitat), de 10.00 a 10.45 h
A la primera desconnexió vam fer dues activitats físico lúdiques. La primera va consistir en fer uns mots encreuats en grups en què s’havia de buscar la definició de cadascun dels valors de l’Agència, sis grups, i un setè grup que havia de buscar la definició dels valors corporatius. Va ser una manera de treballar la definició dels valors d’una forma diferent i pedagògica. Els més ràpids van rebre unes medalles fetes amb càpsules de cafè reciclades, que finalment es van repartir entre dos dels grups participants. A la segona activitat vam cantar tots junts la cançó Va, pensiero que és el cor del tercer acte de l’òpera de Nabucco, de Giuseppe Verdi. Ho vam fer en forma de karaoke dirigits per una companya que és cantant professional. La música, a banda d’elevar l’energia, ens va servir com a instrument per transmetre una sèrie de valors com el treball en equip, la responsabilitat en front el grup, la igualtat d’oportunitats, el desenvolupament de l’escolta, l’empatia o el respecte mutu. Tots aquests valors alineats amb els sis valors principals que l’Agència té com a propis.


Segona desconnexió (2a activitat), de 12.15 a 13.45 h
A la segona desconnexió vam treballar més profundament el valor de la sostenibilitat, encara que els altres cinc valors van quedar implícits, aprofitant que han sorgit de manera espontània i en paral·lel, dos projectes independents sobre sostenibilitat a la Subdirecció Regional a Lleida i Alt Pirineu i Aran i a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. Dues companyes que formen part d’aquests projectes en què van presentar explicant com van sorgir, persones que en formen part, mètode de treball, objectius, accions realitzades i previstes. Amb la informació d’aquests projectes vam formar set grups de treball als que els vam demanar que treballessin els següents punts: comentar els projectes presentats, situació a les respectives seus, accions que podien realitzar a nivell individual i d’equip i propostes i demandes a l’organització. Després del treball en grups, un portaveu de cada grup va exposar tot el treballat i les propostes que van sorgir. Aquestes propostes es van recollir i s’elevaran als subdirectors perquè es tinguin en compte a nivell organitzatiu i es puguin compartir al Comitè de Direcció.

