Les CoP: professionals resilients al servei de la Salut Pública
Fa 16 anys vam començar una aventura a l’ASPCAT que no sabíem ben bé on ens portaria: les Comunitats de Pràctica (CoP). I mira’ns ara! Més de 1000 persones distribuïdes en 100 CoP s’han posat en marxa durant aquests anys i un munt de gent aprenent, compartint i innovant plegats. No està gens malament, oi? Durant aquest temps hem viscut de tot: moments en què ningú sabia ben bé què fèiem, una pandèmia que ho va sacsejar tot, processos d’estabilització, trasllats, oposicions... Però aquí estem, més motivats que mai. Perquè les CoP són això: espais on ens trobem per resoldre problemes reals, compartir idees i fer pinya. I tot amb una bona dosi de talent, ganes i generositat. Ara ja no cal explicar gaire què és una CoP. A l’ASPCAT tothom sap que formar-ne part és sinònim de créixer, innovar i fer millor la nostra feina. A la jornada d’aquest any, les CoP de la temporada 2024-2025 tenen molt a dir. Volen explicar què han fet, com ho han viscut i per què creuen que pot inspirar molts altres professionals. Serà una trobada per escoltar, conversar, riure, aprendre i, sobretot, connectar. T'ho perdràs?
Des de l’Equip de Gestió del Coneixement us volem convidar a participar en L'11a. Jornada de les Comunitats de Pràctica: Les CoP: professionals resilients al servei de la Salut Pública
Ho fem perquè estem convençuts que som moltes les persones que compartim el pensament que en aquests temps complicats que ens toca viure, les CoP estan aportant molta motivació a les persones que hi treballen i aprenen col·laborativament. Però també tenen molt a aportar a les persones que no en formen part de cap CoP gràcies als productes que han elaborat durant aquesta 11a temporada.
En aquesta edició presentaran les seves experiències i/o treballs les següents comunitats de pràctica:
- Una hora són tres minuts
- Establim contacte: Guia plàstica de contacte amb aliments
- Manual d'inspecció dels productes de la pesca frescos
- Petits cellers. Recursos per al control oficial (revisió i actualització)
- Guia de Benvinguda a l'ASPCAT 2.0
- He vist coses que vosaltres no creuríeu. Vaixells d'atac en flames més enllà d'Orió...
- Complements Alimentaris
Animeu-vos a participar i compartir aquesta gran jornada del treball i aprenentatge col·laboratiu.
Programa:
10:00 h. Benvinguda: Joan Mesià (president del Col·legi de Veterinaris de Barcelona) i Xavier Llebaria (subdirector de Coordinació de Salut Pública. ASPCAT).
10:10 – 10:50 h. Conversa amb els experts
-Els catalitzadors de la Cultura d’Aprenentatge: Joaquim Carbonell (Soci director en Neos i Knoco en Espanya).
-Les paraules justes en treball i aprenentatge col·laboratiu: Jesús Martínez (Cap de l’Àrea d’Innovació i Gestió del Coneixement CEJFE). Creador i impulsor del Programa Compartim del Departament de Justícia.
10:50 – 11:30 h. Conversa amb els i les moderadors/es: Comunitats de Pràctica, paga la pena?
11:30 – 12:00 h. Piscolabis col·laboratiu per suscitar serendipitat i conversa
12:00 – 12:20 h. Suricates en acció: Daniel Giménez (Responsable de Gestió del Coneixement. ASPCAT)
12:20 - 12:50 h. Experiències de les CoP 11a temporada de l’ASPCAT:
- Una hora són tres minuts
- Establim contacte: Guia plàstica de contacte amb aliments
- Manual d'inspecció dels productes de la pesca frescos
12:50 – 13:00 h. Performance
13:00 – 13:20 h. Experiències de les CoP 11a temporada de l’ASPCAT:
- Petits cellers. Recursos per al control oficial (revisió i actualització)
- Guia de Benvinguda a l'ASPCAT 2.0
13:20 - 13:30 h. Performance
13:30 - 13:50 h. Experiències de les CoP 11a temporada de l’ASPCAT:
- He vist coses que vosaltres no creuríeu. Vaixells d'atac en flames més enllà d'Orió...
- Complements Alimentaris
13:50 – 14:15 h. De veritat és el coneixement el principal actiu de qualsevol empresa, fins i tot, de l’Administració Pública? Javier Martínez Aldanondo (soci de Knowledge Works, director de Knoco -xarxa internacional de consultoria- Consultor de la ONU, IAEA, FAO, Banc Mundial i Banc Interamericà de desenvolupament en les àrees de gestió del coneixement i aprenentatge).
14:15 – 14:25 h. Moment suricata
14:25 h. Cloenda: Esteve Fernández (secretari de Salut Pública. Departament de Salut).
Organització:
Equip de Gestió del Coneixement de l’Agència de Salut Pública de Catalunya amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona.
Si us heu inscrit a la Jornada i a última hora, no podeu venir, és molt important que ens ho comuniqueu, ja que les places són limitades. Per a més informació us podeu adreçar a gestioconeixement.salut@gencat.cat.