Accés al contingut Accés al menú de la secció
ASPCAT  > Sobre l'Agència  > Pla Interdepartamental de Salut Pública
 

Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP)

La salut està influenciada per nombrosos determinants, molts dels quals estan fora del sistema sanitari. Al mateix temps, mantenir un bon estat de salut de la població impulsa el desenvolupament i benestar de la societat. Per aquests motius, per millorar la salut de la població es necessita l’acció conjunta de tot el Govern, amb un enfocament de salut en totes les polítiques.

El Pla interdepartamental de salut pública (d’ara endavant, PINSAP) és la figura que estableix la Llei 18/2009, de 22 d’octubre, de salut pública per tal de dur a terme les intervencions sobre els determinants de la salut de la població, que requereixen un abordatge conjunt des de molts sectors socials i de l’Administració pública, tant l’autonòmica com la local. Té l’objectiu d’assolir els propòsits de millora i protecció de la salut de la forma més equitativa i eficient possible. És, per tant, un instrument de governança que vincula tot el Govern.

Són exemples molt directes de problemes de salut que requereixen intervencions intersectorials l'obesitat, les lesions per trànsit, la violència de gènere o el consum de drogues.

La Comissió Interdepartamental de Salut (CIS), creada explícitament pel Govern i coordinada pel Departament de Salut, a través de la Secretaria de Salut Pública té l’encàrrec d’elaborar el projecte del PINSAP, que aprovarà el Govern i es presentarà al Parlament.

 

 

 
Destaquem