• Imprimeix

Àmbit laboral

Objectius

L’objectiu de l’àmbit laboral del PAAS és impulsar, implantar projectes, accions de promoció d’estils de vida saludables relacionats amb l’alimentació, l’activitat física i l’envelliment per tal de millorar i mantenir la salut de les persones treballadores. Aquestes accions tenen impacte més enllà d’aquest àmbit: a l’entorn familiar, comunitari i, evidentment, personal.

Accions pròpies

 • Empresa saludable. Caixa d’Eines per a la petita i mitjana empresa

  Amb el suport de PIMEC s’ha elaborat una Caixa d’Eines amb informació, consells, propostes d’accions i programes per millorar la salut dels treballadors de les micro, petites i mitjanes empreses, que repercuteix també, positivament, a l’àmbit familiar i comunitària. Concebuda com un espai online allotjat a Canal Salut, posa a l’abast de la petita i mitjana empresa informació i eines pràctiques per desenvolupar accions de promoció de la salut. Inclou un qüestionari d’autoavaluació, programes i informació divulgativa sobre alimentació, activitat física, benestar emocional, consum de tabac i alcohol.

 • Projecte escales: A la feina fem salut. Pugem escales!

  L’objectiu d’aquest projecte és facilitar la pràctica de l'activitat física quotidiana tot fomentant l'ús de les escales a l'entorn laboral.  Es basa en lús de rètols ben visibles (adhesius i cartells) que es col·loquen en llocs estratègics dels edificis —punts de decisió com ara la recepció, l'ascensor, els graons— amb missatges que promouen l'ús de les escales. S’han distribuït materials CAPs, hospitals, residències gent gran, edificis públics, ajuntaments, biblioteques, empreses, etc.

 • Menjar sa i moure's en reunions de treball, jornades i congressos (2016)

  Document de recomanacions per promoure reunions de treball , jornades i congressos més saludables, tot millorant la qualitat, l’equilibri nutricional i la sostenibilitat. Es prioritzen els aliments i les preparacions popis de l’àrea mediterrània, estacionals i de proximitat. Es proposa la realització de pauses actives i es recullen altres suggeriments per fer les reunions més agradables, productives i solidàries. Consensuat amb diverses societats científiques i entitats.

 • Guia de l’empresa saludable (2009)

  Aquesta guia és fruit de l’acord de col·laboració entre la Cambra de Comerç de Barcelona i l’ASPCAT del Departament de Salut i s’adreça a la direcció de les empreses. Defineix els principals aspectes a tenir en compte per construir una empresa saludable, entenent la salut i el benestar de tots els membres de l’organització com a valor empresarial. Conté un apartat d’autodiagnòstic i un pla per esdevenir empresa saludable. També inclou una guia resum de bones pràctiques i experiències de diferents empreses saludables.

 • Dinars de carmanyola a l’entorn laboral. Full divulgatiu

  Document divulgatiu amb propostes d’alimentació saludable durant la feina en base a la carmanyola.

 • Parlament saludable

  Projecte de promoció de la salut posat en marxa el 2016 per protegir, promoure donar suport al benestar físic, mental i social de totes les persones que treballen al Parlament. A més a més de les accions que ja es duien a terme, va incloure la promoció de l’ús d’escales, l’acreditació del menjador com a establiment AMED i cicles de conferències.

Col·laboració amb altres iniciatives