Vigilància ASPCAT
La vigilància epidemiològica en salut pública, una prioritat
Agència de Salut Pública de Catalunya
Maig 2018 #34

Actualitat

L’ASPCAT actualitza els mapes d’incidència ajustada de les malalties de declaració obligatòria individualitzada al territori

La Sub-direcció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública ha actualitzat els mapes d’incidència ajustada de l’any 2016 i 2017 de tos feina, parotiditis, hepatitis A i legionel·losi. Aquests mapes, juntament amb els dels anys anteriors, estan disponibles al web de l’ASPCAT.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Balanç de l’activitat gripal epidèmica a Catalunya, 2017-2018

Les dades recollides en el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya mostren que l’epidèmia de la grip d’aquesta temporada 2017-2018 ha estat de nivell moderat, amb una taxa d’incidència màxima de 413,26 casos per 100.000 habitants.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Article científic sobre el cas de diftèria publicat a la revista Eurosurveillance

Professionals de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya i de la xarxa assistencial publiquen un article de la investigació epidemiològica del cas de diftèria a Catalunya l’any 2015.

Article íntegre

Llegiu-ne més
Participació de l’ASPCAT en el XXII Curs d’actualització de vacunes 2018

El curs s’ha dut a terme el 26 i 27 d’abril, a l’Hospital de la Vall d’Hebron, i en les diferents taules s’han tractat els aspectes més actuals i rellevants en relació amb la immunització i les malalties prevenibles per vacunació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es publica l’informe epidemiològic de la malaltia pneumocòccica invasiva a Catalunya 2012-2016

L’informe es basa en les notificacions dels casos confirmats per part dels microbiòlegs al Sistema de Notificació Microbiològica de Catalunya en el marc del Projecte europeu de vigilància activa d’aquesta malaltia (SpIDnet). L’any 2016 a Catalunya, en els infants de menys de 2 anys els serotipus inclosos en la vacuna antipneumocòccica conjugada decavalent i 13-valent han representat el 23,8% i el 28,6% dels casos, respectivament.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Salut recomana als viatgers que prenguin mesures per evitar contraure i importar més casos de malària

A Catalunya no hi ha paludisme autòcton i tots els casos són importats com a conseqüència d’haver fet estades en països endèmics. En els darrers anys s’observa una tendència creixent.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Actualització del brot de xarampió a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Fins al 4 de maig de 2018, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat dos nous casos del brot de xarampió a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa que eleva a 13, les persones afectades per aquesta malaltia vírica.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Properament

El dia 1 de juny s’activarà el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) a Catalunya i s’iniciarà la temporada d’activitat vectorial i d’aplicació del Protocol per a la vigilància i el control de les arbovirosis transmeses per mosquits a Catalunya.

Llegiu-ne més

Amenaces de Salut Pública Internacionals: últimes actualitzacions

Nou brot de malaltia per virus de l’Ebola a la República Democràtica del Congo

En data 8 de maig de 2018 s’ha declarat un nou brot de malaltia per virus de l’Ebola a la zona rural de Bikoro, a la República Democràtica del Congo, amb un total de 21 casos sospitosos, entre els quals hi ha hagut 17 defuncions i 2 casos confirmats de 5 mostres analitzades.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Brot de febre groga al Brasil

Entre l’1 de juliol de 2017 i el 24 d’abril de 2018 s’han notificat al Brasil un total de 1.218 casos confirmats de febre groga, amb 364 defuncions. És important que els professionals de la salut considerin la febre groga en el diagnòstic diferencial de malalties en els viatgers no vacunats procedents de zones de risc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informació sobre casos d’infecció per nou Coronavirus (MERS-CoV). Actualització mensual

Des de l’abril de 2012 i fins al 8 de maig de 2018 s’han confirmat 2.222 casos d’infecció per MERS-CoV i s’han produït 821 defuncions.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Imprimeix
Alta | Butlletins anteriors | Contacteu | Baixa | Avís legal

ISSN: 2385-7218 | Dipòsit legal: B. 11289-2015

Generalitat de Catalunya