Butlletí de Salut Pública
Butlletí de l'Agència de Salut Pública de Catalunya
Departament de Salut
Abril 2018 #162
L’impost sobre begudes ensucrades redueix el consum de sucre en un 22%

Un estudi independent del Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES) demostra la utilitat del nou tribut, que a Catalunya es repercuteix íntegrament sobre el consumidor, com a eina per reduir l’obesitat.

Llegiu-ne més

Notícies

II Jornada de Bones pràctiques en promoció de la salut

La Xarxa Catalana d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut vol posar en valor les experiències i projectes de bones pràctiques relacionades amb la promoció de la salut.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Brot de xarampió a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

7 persones treballadores o d’empreses vinculades al centre i 6 més que han passat pel centre han quedat afectades pel brot de xarampió de l’Hospital Verge de la Cinta, a Tortosa. Al llarg del primer trimestre de l’any també s’han detectat a Catalunya casos de xarampió secundaris a casos importats per viatgers.

Llegiu-ne més
Salut emet consells per afrontar l’episodi de contaminació atmosfèrica a Barcelona

La declaració d’episodi ambiental es va fer pels nivells força elevats de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) mesurats a l’atmosfera a causa de la intrusió de pols africana que va afectar el país des del 21 al 27 d’abril de 2018.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Salut Laboral aposta per la millora de la salut dels treballadors joves

El Departament de Salut subscriu, en el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut  en el Treball, la iniciativa de l’Organització Internacional del Treball (OIT) de centrar l’atenció internacional en la importància de millorar la seguretat i la salut dels treballadors joves i de posar fi al treball infantil.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Recomanacions als viatgers per evitar contraure i importar més casos de malària

En el Dia Mundial contra el paludisme, promogut per l’OMS, Salut va recordar la necessitat de seguir les recomanacions dels professionals sanitaris davant la detecció creixent de casos importats de malària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Iniciada la campanya d’ozó d’enguany

L'ozó troposfèric pot causar diferents efectes adversos sobre la salut humana: tos, irritacions a la faringe, al coll, als ulls, dificultats respiratòries, i reducció de la funció pulmonar, entre d’altres. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Un dia per parar atenció a la veu

Els trastorns de la veu afecten el 5% de la població general i en determinades professions arriben al 57%. El Dia Mundial de la Veu va centrar-se en la conscienciació sobre la necessitat de parar-hi esment.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La cobertura vacunal dels nadons arriba al 95% a Catalunya

L’efectivitat de la majoria de les vacunes incloses en el calendari vacunal és superior al 90% i cada any a Catalunya s’eviten més de 33.000 casos de malalties entre les incloses en el calendari.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El COOOC presenta la campanya Cuida la visió i aprendràs millor

Pretén divulgar la importància de la visió durant les etapes d’aprenentatge, i promoure les exploracions optomètriques a tots els infants a partir dels 3 anys.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Campanya contra la LGTBIfòbia

La Generalitat recorda als treballadors públics el deure de denúncia dels fets homòfobs.

Llegiu-ne més
shadow bottom
“Aturem el soroll!” arriba la Setmana sense soroll organitzada per el Departament de Territori i Sostenibilitat

La Setmana sense Soroll va promoure iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com la sensibilització i l’educació ambiental.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Territori

Visita a la fira Alimentària 2018

Representants del Departament de Salut van visitar el 16 d’abril les instal·lacions de la fira Alimentària 2018, on es concentraven més de 4500 empreses del sector de l’alimentació, begudes i food service.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Acreditació Amed per a l’Hospital d’Igualada i per a Cal Serra de Navàs

L’Hospital d’Igualada, del Consorci Sanitari de l’Anoia, torna a tenir el certificat Amed. També aquest mes d’abril s’ha acreditat el restaurant Cal Serra, de Navàs. Amed els reconeix com a establiments que ofereixen als clients una varietat de plats cuinats basats en la dieta mediterrània, tant pel que fa als ingredients com a l’elaboració dels plats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Presenten a Badalona la guia 2017 "L’alimentació saludable en l’etapa escolar"

L’ASPCAT va presentar a Badalona "L'alimentació saludable en l'etapa escolar. 2017" i l’annex “Recomanacions per millorar la qualitat de les programacions de menús a l’escola”. L’acte es va fer conjuntament amb l’Ajuntament, a la Sala Betúlia.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Cervera prioritza l’abordatge comunitari de la salut mental dels joves

Cervera va celebrar el passat 12 d’abril la 1a Jornada de Salut Comunitària, organitzada pel grup motor del projecte COMSalut, del qual forma part l’ASPCAT a Lleida.

Llegiu-ne més
Sisena caminada “A bon pas fem salut” a Tarragona

La sisena edició de la caminada “A bon pas fem Salut” es va dur a terme a Tarragona. L’objectiu, emmarcat en el Dia Mundial de l’Activitat Física, va ser difondre el missatge d’enguany “+actius cada dia”. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es presenta el Diagnòstic de Salut de Palau-solità i Plegamans

L’informe mostra la percepció de l’estat de salut al municipi i proposa futures línies estratègiques.

Llegiu-ne més
Constituïda la Xarxa de Prevenció del Tabaquisme a Lleida

Es planteja la lluita contra el tabaquisme des de diversos àmbits en xarxa i amb continuïtat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L'ASPCAT dona suport al Girona FC en recomanar no fumar a les graderies de Montilivi

Per donar a conèixer aquesta iniciativa el club ha llançat un vídeo promocional i està portant a terme una sèrie d’accions per conscienciar el públic de l’estadi de Montilivi.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Estudi sobre els hàbits de salut de la població xinesa a Santa Coloma de Gramenet

Els hàbits alimentaris i de salut de les famílies xineses residents a Santa Coloma de Gramenet han centrat un estudi dut a terme per adaptar les estratègies de promoció de la salut dels diversos professionals que les atenen. Hi han col·laborat el CEEISCAT, el servei de Pediatria del CAP Fondo, l’ICS, l’Ajuntament i l’Obra Social “la Caixa”.

Llegiu-ne més

L’entrevista de les COP

«Un document útil destinat a tenir molt d’èxit»

Nascut d’una de les Comunitats de Pràctica (CoP) de l’ASPCAT, manual d’acollida del substitut de veterinari oficial d’escorxador constitueix una guia útil, necessària i fins ara inexistent. Tres de les coautores n’expliquen els detalls.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Imprimeix
Baixa | Sugerències | Correu | Web

ISSN: 2014-1866

Agència de Salut Pública de Catalunya