Butlletí de Salut Pública
Butlletí de l'Agència de Salut Pública de Catalunya
Departament de Salut
Març 2018 #161
Europa vigila el xarampió

Els serveis de Salut Pública d’arreu d’Europa es mantenen en alerta després que països com Romania, Itàlia, Grècia i Alemanya han experimentat un augment dels brots i els casos declarats. La majoria dels afectats són persones no vacunades, o a qui no se’ls ha aplicat la immunització les dues vegades que marca el protocol.

Llegiu-ne més

Notícies

L'alimentació saludable, en les màquines expenedores dels centres assistencials

En una carta dirigida als equips directius dels hospitals i els centres de salut públics, el director del CatSalut i el secretari de Salut Pública han fet arribar unes recomanacions perquè es tinguin presents a l’hora de contractar el contingut dels punts automàtics de venda d’aquests centres.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Promoció de l’alimentació mediterrània i l’ús d’escales entre els treballadors del DARP

El menjador laboral del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació rep l’acreditació Amed de promoció de l’alimentació saludable. A més, s’han col·locat senyalitzacions en els punts de decisió per promoure l’ús de les escales i incrementar l’activitat física.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Diagnòstic ràpid d’infeccions de transmissió sexual

Salut fa balanç del programa Drassanes Exprés, que  possibilita que qualsevol persona sense símptomes i amb conductes sexuals de risc accedeixi a un circuit de diagnòstic ràpid i accés precoç al tractament de les ITS.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Les dones pateixen més de dolor i els homes de l’aparell circulatori

Segons l’Enquesta de salut de Catalunya (ESCA), els principals trastorns crònics de les dones són l’artrosi i el mal d’esquena, mentre que els dels homes són la pressió alta i el colesterol elevat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La qualitat de l'aire en temps real, disponible a la pàgina principal de gencat

La pàgina d’inici del web de la Generalitat ofereix ara informació sobre la qualitat de l’aire a temps real, mesurada a través de les més de 120 estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es presenta el full de ruta per millorar la salut de la població del Vallès Occidental

El Pla estratègic sanitari prioritza les actuacions que han de permetre adaptar els serveis a les necessitats de la població. Es porta a terme aprofitant el coneixement de les entitats ciutadanes, els professionals de la salut i els ajuntaments del Vallès Occidental.

Llegiu-ne més
shadow bottom
L'epidèmia de la grip es dona per finalitzada a Catalunya

Més de dos mesos després de l’inici de l’epidèmia de grip a Catalunya, el 15 de març es va donar per acabada. Durant la segona setmana del mes la taxa d’incidència va caure fins als 75,72 casos per 100.000 habitants, ja per sota dels 109,4 casos, el llindar epidèmic establert per aquesta temporada.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Campanyes

La Generalitat promou l'activitat física com a eina de salut i benestar

Amb el lema “+actius cada dia”, la Generalitat impulsa el Dia Mundial de l’Activitat Física, el 6 d’abril. La jornada recordarà els efectes beneficiosos d’acumular al menys 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La tuberculosi no supera el miler de casos anuals per primera vegada a Catalunya

L’ASPCAT assenyala la necessitat d’accelerar la reducció de la incidència d’aquesta malaltia d’acord amb els objectius de l’Organització Mundial de la Salut.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Reequilibrar el cicle de l’aigua, un dels objectius del Dia Mundial 2018

«La resposta és a la natura» va ser el missatge central del Dia Mundial de l’Aigua 2018, impulsat per l’OMS per comprometre els països a garantir la disponibilitat i la gestió sostenible de l’aigua i del sanejament per a tothom per al 2030.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Dia Mundial de la Son destaca la importància de cuidar els ritmes circadiaris

Amb el lema “Uneix-te al món de la son, conserva els teus ritmes per gaudir de la vida”, el Dia Mundial de la Son va posar èmfasi en la importància dels ritmes circadiaris.

Llegiu-ne més
shadow bottom

ASPCAT al territori

Seguretat alimentària en la donació d'aliments. Fem xarxa

El dia 6 de març es va dur a terme una sessió sobre la seguretat alimentària en les donacions i el reaprofitament alimentari adreçada a les entitats socials que intervenen en les donacions d’aliments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Revisada la salut bucodental del 93,5% de l’alumnat de 1r i 6è de la Regió Sanitària de Girona

Un 40,3% dels alumnes de 1r de primària estan afectats de càries, mentre que en 82 de 305 escoles el percentatge d’alumnes de 1r de primària afectats de càries supera el 50%.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Primera Trobada Pedagògica del Pla Salut Escola i Comunitat Alt Penedès

Jornada centrada en les propostes educatives d’àmbit local i comarcal que duen a terme els centres educatius del territori.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Full de ruta per millorar la salut de la població del Camp de Tarragona

El Pla estratègic sanitari prioritza les actuacions que han de permetre adaptar els serveis a les necessitats de la població. Es du a terme aprofitant el coneixement de les entitats ciutadanes, els professionals de la salut i els ajuntaments del Camp de Tarragona.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Acreditació AMED per al Grup Uriach

El menjador laboral del Grup ofereix alimentació saludable a uns 200 comensals diaris.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Agenda

Imprimeix
Baixa | Sugerències | Correu | Web

ISSN: 2014-1866

Agència de Salut Pública de Catalunya